Det rykker trods alt fremad en gang i mellem.

Høsten skrider langsomt, men fornuftigt, fremad. Ikke de store maskinmæssige problemer og det er lykkedes at få afgrøderne rimeligt tørt i hus efterhånden som de er modnet.

 Rødsvinglen ligger klar til levering på tørreriet og det samme gælder forhåbentlig rajgræsset. Vandprøverne rajgræsset, som var sendt til frøfirmaet midt i ugen er tilsyneladende forsvundet i postvæsenets system.
Begge græsfrøstakke har en fornuftig størrelse og frøpriserne er gode for tiden, så måske bliver de en af græsserne, som bliver årets topscorer.

Det lykkedes at få rugen i hus i tør tilstand. Rugen var jeg hen over vækstsæsonen ikke helt tilfreds med, selvom aksene var flotte først på sommeren.

Jeg syntes ikke, at der var aks nok, og ikke alle aks var helt fyldt ud; men det gik anderledes godt end ventet.
Rugen blev leveret direkte da den var høstet tør, så den kender vi udbyttet af. Det blev en sand solstrålehistorie.
Rugen er dyrket i vores absolut ringeste stykker: Skødesløsmarken og spidsen af Kroghen og forfrugten var 2. års hvede, så der var ikke store krav til den. Rugkontrakten blev indgået sent på efteråret, så der var ikke mange sorter at vælge imellem, og valget faldt på en for mig ukendt hybridsort.
Alligevel lykkedes det at veje 8,9 tons afregnet vare ind pr. hektar. Rugen var tung som hvede og letløbende på vognen, at der skulle drejes med forsigtighed i svingene for ikke at det løb over vognsiden. Sådan kan det heldigvis også gå.

I går begyndte vi på vinterrapsen.

Den er kun lige moden, og stænglerne er stadig irgrønne.

Der var ikke færre end  7 store dåhjorte i rapsen, og her er gevirerne af to af dem lige over rapsen kl 4 i forhold til Det Namibiske Støvkorn. Taget med fuld zoom, da de var lidt nervøse ved høstaktiviteterne:

 

 

De har ordentlig holdt hof, og det har kostet en del udbytte. Marken som helhed ser dog ud til at have givet et rigtigt fornuftigt udbytte trods vildtskaderne.
I dag har det ikke været rigtigt høstvejr. Der har været småbyger jævnt hen over dagen.
Vi håber at komme i gang i rapsen igen i morgen, hvor vejrudsigten ser lidt mere lovende ud.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s