Snepper.

Det er helt sært at være gearet så langt ned i juletræsproduktionen, at der i store træk kan holdes arbejdsfri weekend midt i november. En enkelt lille  container er læsset og en vareprøve til Rumænien med 10 træer er pakket for en kollega.

Den megen lediggang gav tid til jagt. Lørdag holdt vi jagt i Kile. Det gik rimeligt med fasanerne; men det er snepperne turen vil blive husket for. Vi rejste 3 snepper, og vi fik dem alle. Jeg har været med ved jagterne i Kile siden jeg kunne stavre afsted, så det må nærme sig 55 år, og jeg kan ikke mindes, at vi tidligere har haft 3 snepper på paraden.

Snepperne er i fremgang. Tidligere var det en sensation, hvis vi skød en sneppe, eller for den sags skyld blot så en. Nu er det mere reglen end undtagelsen, at der er snepper for.
Det er derfor næppe i tiden før 1972, hvor jeg begyndte at føre journal, at en 3-sneppe-parade skal findes.

Fra journalerne:
D. 11.11.2006 havde vi det, man kalder sneppefald. Der var snepper overalt. Vi havde 12 snepper oppe at flyve på jagten i Kile; men der blev kun skudt en enkelt af dem. Snepper er normalt ikke sådan at få på sikkert skudhold.
D. 2.11.2013 havde vi 2 snepper på paraden i Kile, men ellers er det enkeltfugle på paraderne gennem tiderne.

Oppe ved vildtkameraet i Albertmarken er der aktivitet.
Skovduerne kommer hver dag forbi,

imag0096-2

og stærke rådyr i vinterpels holder også til ved dammen:

imag0108-2

4 tanker om “Snepper.

 1. Ellen

  Mindeværdig jagt … mindede mig om en mindeværdig middag: Vi fik engang en hel skovsneppe serveret på en fin, københavnsk restaurant. Og den VAR hel: Den kom på tallerkenen med hoved (dvs. med det lange næb) og fødder und alles. Det var kun mig, der ikke mistede appetitten 🙂 Men jeg indrømmer, at ideen var en anelse aparte.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det sådan snepper serveres, hvis det skal være rigtig fint. Vel en måde at vise, at det virkelige ER en sneppe og ikke en vibe eller hjejle.
   Lidt ligesom man i gamle dage solgte flåede kaniner, hvor forbenene forblev uflåede på dyret, så det var let at se, at det ikke var en flået kat.

   Svar
 2. Donald

  Hvad er det nu det er, den runde tingest, som skovduen sidder på? Er det en foderautomat for at hjælpe dyrene? Den er meget mørk, råen, men det er jo også lige ved 17-tiden og det bliver tidligt mørkt. Jagten med sneppefald må være sand fornøjelse, og jeg ville ikke kalde det lediggang, men motionsgang eller noget i den retning .

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ja, det er fodertønden. I bunden er der en lille plade fuglene kan æde af, og så drysser kornet ned midt på pladen fra tønden efterhånden som der bliver ædt. Låget lukker naturligvis vandtæt.
   Ja, motionsgang er et godt ord. Det vil jeg til at bruge. Det lyder godt.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s