Fortsat fældning.

Efter at have skåret ned på juletræsproduktionen går en langt større procentdel af træerne til de stadepladskunder, som handler direkte hos mig.
Det giver en helt anden rytme i salget, og hvor vi tidligere stort set var færdige med juletræerne i de første dage af december, er der nu en jævn afsætning helt frem mod jul, når alle mellemled springes over.

Salget af træer på stadepladserne er gået rigtig godt i weekenden. Jeg tog en rundringning til nogle af dem i aftes, og der er fuldt tilfredsstillende salg hele vejen rundt, så der bliver behov for at fælde en del til levering i løbet af denne uge også.

7 tanker om “Fortsat fældning.

 1. Lene

  Og vi fik fundet vores juletræ hos en lokal juletræavler, selv om vi havde opgivet. Vi har mange krav (læs min mand og børn har – jeg er bare med som slæber), men lige som vi havde opgivet, fandt min mand træet, og det blev fældet. Det er første gang, vi har købt træ så tidligt. Vores træ kommer først ind d. 24. men står så til gengæld til d. 7/1.
  held og lykke med omsætningen, jeg læser det som om det er mere tilfredsstillende på denne måde.
  http://www.underet-er-at-vi-er-til.blogspot.com

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det er den gode gammeldaws periode for et juletræ at være inde i. Juleaftensdag til Helligtrekonger. Det er nu lidt farligt at vente til sidste øjeblik med udvælgelsen, når man er kritisk med kvaliteten. Det er de færreste, som lader et primatræ stå ufældet tæt mod jul.

   Svar
 2. Ellen

  Jeg køber altid i sidste øjeblik, i det forfængelige håb, at så er de ikke fældet for en måned eller mere siden … det kan altså lade sig gøre, kan jeg se. I Sverige fælder vi det naturligvis selv, men det har vi kun gjort én gang i DK.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Bedst er at fælde selv, så ved man, at træet er friskt. Det næstbedste er at de mindre stadehandlere. De har sjældent plads til hele omsætningen på deres stadeplads, og får derfor jævnligt nye forsyninger.
   Supermarkedstræer er med stor sandsynlighed fældet for rum tid siden.

   Svar
 3. Jørgen

  Har læst at der er 200000 på et juletræ på et par meter. Det lyder af overraskende mange. Det må være dejligt for kunder at kunne købe et nys fældet juletræ.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Der er i al fald mange løse brune nåle i et net med et juletræ, som året før er glemt i skoven. Nordmannsgraner holder normalt stort set alle nålene ved fornuftig periode fra fældning til anvendelse og hvis man husker at save et par cm. af roden, inden man sætter det i vand i foden.

   Svar
 4. Donald

  Ud af dit svar til Jørgen kan jeg se, at man skal behandle et juletræ på samme måde som afskårne blomster. Jeg vidste ikke at et afskåret træ kan suge vand – men selvfølgelig jo, hvis man tænker sig om. Og hvis det ikke er for gammelt, for stort, og står alt for varmt! 🙂

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s