Min sæl.

Det var vejr til en lille tur ved kysten inden vinden tog til og blev til stormende kuling.
Der var meget vand inde allerede i går formiddags, og efter en tur ved overkørslen til Dræet tog vi et smut ud til Langø.
Ude på saltvandssiden lå der en sæl på en af de sten, som Fonden har kørt ud i vandet for at fuldende det kunstigt skabte.
Det er første gang, jeg har set en sæl bruge stenene; men det er nu heller ikke så tit vi er forbi.

Det er sikkert mig, som er gammeldags; men jeg har endnu ikke helt forliget mig med, at vi lader havet æde landet og blot stjæler noget mere af vore børnebørns olie i undergrunden i stedet for at udnytte den solenergi som falder på jordoverfladen.

Men sælen var der i al fald, og det var da lidt af en pudsighed at se den ligge og balancere på stenen lige under vandoverfladen.
Kameraet var naturligvis hjemme, så det blev blot til et telefonbillede af dyret.

Denne morgen blæser det stadig en stormende kuling, som dog skulle aftage i løbet af dagen. Sådan et par dages blæst burde give snepper i skoven, hvis det ellers er muligt at komme derud for knækkede grene og andet godt.

6 tanker om “Min sæl.

 1. Jørgen

  Man kan sagtens få øje på din sæl. Da jeg lige før læste Donalds indlæg, kom jeg til at tænke på hvor meget af Danmark vandet har fjernet i denne storm. Det er vist ikke så lidt. Tror du ikke børnebørnene får løst energiproblemet, når vi nu bruger al olien?

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det trælse ved at vi brænder olien af er, at vi burde bruge den til så meget andet.
   Tænk på alle de plastikprodukter, som enten ikke kan erstattes af naturprodukter eller også ville beslaglægge store landbrugsarealer for at dække behovet: Sisal og hamp i stedet for nylonreb. Bomuld og får til beklædning. Fortsæt selv

   Svar
 2. Ellen

  Problemet her i det kolde nord er vel, at når solen er der, har vi ikke brug for så meget energi og vice versa. Vindmøllerne står også tit stille, selv om der er vind nok til at drive dem, og så længe vi ikke kan gemme energien, bliver det ikke optimalt her i riget.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Fidusen ved at anvende landbrugsafgrøder til alternativ energi er netop, at energien kan gemmes i modsætning til f.eks. vindenergi.
   Korn og andre afgrøder samler sommerens blades indfangede solenergi i kerner, frø og halm. Det samler vi sammen i høst og brænder det af i et kraft-varmeanlæg, når vi synes det er for koldt eller for mørkt om vinteren. Asken køres retur til markerne som gødning.
   Næste år er vi så klar igen med nye forsyninger osv.

   Svar
 3. Anette

  ville være dejligt om vi brugte mindre olie, og fik brugt sol, vind og vandenergi noget mere.
  smukt sted at gå tur, og hyggeligt at se en sæl.

  Svar
 4. Donald

  Jeg synes ikke du er gammeldags, tværtimod, det er fremsynet. Jeg ved ikke hvordan man forvalter kysterne nu, om det ændrer sig, fordi man forventer havstigning. DMI ville vist sammen med DTU lave et kort over risikozoner ved kysten. Det kunne også omfatte steder, hvor digebygning vil være af stor gavn, mest land og sikkerhed for pengene.

  Jeg kan heller ikke lide tanken om at man overlader Æbelø og Drejet og Ejlingen til havet. Det virker forkert på mig. “Regnestykket” tager ikke højde for de muligheder, der er med øerne.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s