Foråret fløj forbi.

I går så jeg viben for første gang i år.
Ude på Nørreby Hals, hvor jeg var ude for at se til Jersore Galloways kreaturer, var der en flok viber på ca. 50. Lærkerne hang i går over markerne og bierne var vågne for et kort øjeblik for at rydde lidt i stadet.
Det duftede lidt af forår.

Blæsten i nat og regnen fra middag, som nu er slået over i slud, svarer mere tid datoen; men viberne og lærkerne skal nok klare sig. Viberne skal helst nå at blive hvide på ryggen, ellers er de kommet for sent.

Svanerne holder stadig til i rapsen, og jeg har i dag kørt yderligere to tomme 1000-liters vandtanke med påmonterede rød/hvide markeringsbånd ud i marken.
Dem har svaner og især gæs en vis respekt for, særligt når strimlerne af markeringsbånd blafrer i vinden, så vi udvider tøndetallet om nødvendigt.

3 tanker om “Foråret fløj forbi.

 1. Ellen

  Det er på vej, foråret … vores viber er ikke kommet endnu, men de er sikkert stærkt på vej. Vi plejer at have en hel flok nede i strandengene.

  Svar
 2. Donald

  Ingen lærker her – jeg husker de første år jeg boede her, hvordan lærken var en herlig oplevelse.
  Godt at flere strimler og dunke kan få svanerne til at flytte sig. Sikken et mas. Det burde være tilladt at skyde to for at skræmme flokken væk. Men på den anden side, hvordan ville man administrere sådan en regel?

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s