Efter regnen.

Vi var lige ved at jorden var tjenlig til såning, da regnen satte ind.
Det var vist meget godt, at det kun blev ved lige-ved-og-næsten, for de seneste dage har budt på hårde byger af regn, hagl og slud.
Lige et vejr, som kunne have fået en nysået mark til at klaske helt sammen og totalt ødelægge basis for en god avl.

Nu ligger såsæden heldigvis stadig i laden og venter på det rigtige såtidspunkt. Vejrudsigten er lovende og det gælder blot om at bevare roen, så vi ikke rykker for tidligt ud.
30 mm. regn forsvinder ikke ud af pløjelaget lige med det samme.

I dag og de kommende dage tynder vi hårdt ud i juletræerne. Der er ingen tegn i måne og stjerner på, at juletræsmarkedet retter sig de næste 2-3 år, så det er med at få slagtet de træer, som blot vil give omkostninger og stå i vejen for nabotræer, som godt kan have en chance selv i et presset marked.

Det har knebet lidt med at finde agerhønsepar i dette forår; men nu lysner det. Jeg plejer at kende til 7-10 par i foråret, og foreløbig har jeg fundet parhøns ved Højlands Plantage, Tøvlidt, 2 par i Albertmarken, Ka´bertelskrogen og Kile.
Det nærmer sig normalt antal, og der skal nok vise sig et par eller to mere.

Sangsvanerne holder stadig til i rapsen. Antallet af fugle er heldigvis for nedadgående. Det er fældetid for dem, så de bliver sikkert på havet, hvis de ikke føler sig sikre på vingerne.

5 tanker om “Efter regnen.

 1. Ellen

  Ja … vi troede lige … og så høvlede det ellers bare ned!
  Hvis ellers man kunne stole på DMI, så lover de (her hos os, om ikke andet) godt og tørt vejr med sol resten af ugen – dog med nattefrost i starten, så jeg må styre mig mht. til at plante ud i haven.

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Ja, også her er vejrudsigten uden regn forude, men ro på udplantningen.
  Vårbyg tåler derimod at blive sået medens der stadig er nattefrost. Frosten er faktisk god til at tørre jordoverfladen ud.

  Svar
 3. Donald

  Vejrmeldingen siger at man kan risikere nattefrost stadigvæk; men mht. vand så ser det ud som om drænede områder er ved at tørre pænt op her, jeg tror I fik mere regn end vi fik.
  Hvad skal man kigge efter, hvis man skal få øje på en agerhøne?

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Agerhøns er særdeles svære at se i landskabet. (De let synlige har rovfuglene taget ud af avlen for mange generationer siden.)
   Men i foråret kan hannen ses stikke hovedet op af græs og raps for at spejde efter rivaler.
   Agerhønsene lever i familieflokke, og i foråret danner de par, hvor hannen forsvarer sit område mod andre agerhønsepar. Derfor er parrene ret stationære, når de først har fundet et godt sted at holde til.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s