Sommertider.

På trods af svag natte- eller nærmere morgenfrost gror rapsen.
Den er tidligt på færde og vil med stor sikkerhed give de første gule blomster allerede i første halvdel af april.

Billederne fra Iglekæret er 3 dage gamle og allerede forældede i forhold til rapsens størrelse.

 

Raps har en veludviklet evne til at fylde huller ud.
Sidste år var der vårbyg i marken, og spildte kerner har i pletter udkonkurreret de små rapsplanter, som pudsigt nok ikke tåler meget i starten.
Nu er vårbygplanterne frosset væk i vinterens løb, og rapsplanterne omkring hullet på biledet er i fuld gang med at udnytte det ekstra lys og den ekstra næring til at sætte sideskud ind over den lille lysåbne plads, som snart vil forsvinde, så også solenergien som falder på denne plet kan blive oplagret i oliefrø og halm, og derved give energien fri, når vi til næste vinter har brug for den til lys, varme og transport.

Snart vil det hele været ét gult blomsterhav, og bierne, hvis stader står i æblehaven lige på den anden side af vejen, vil kunne fylde sig.

I disse dage er bierne i gang i kodriver og i krokus. De fine dagtemperaturer giver dem gode startvilkår.
En enkelt af de 4 familier klarede ikke vinteren; men det skal de 3 andre snart råde bod på med den iver der lægges for dagen.

Advertisements

7 thoughts on “Sommertider.

  1. Lene

    Jeg elsker rapsmarker, den smukke gule farve gør mig glad. Her øver vi os i tålmodigheden, det er endnu for tidligt at tænke på markarbejdet. Men pludselig forsvinder vandet fra markerne og så går det løs.

    Svar
    1. natural2222 Post author

      Vi vil mandag forsøge at forårspløje til vårbyg med udlæg af rødsvingel til frø. Det er lige til den våde side; men et sted skal vi jo starte.

      Svar
  2. natural2222 Post author

    Blomstringen er lige om hjørnet, og de fleste rapsmarker ser sunde og kraftige ud i år, så det skal nok blive frodigt.

    Svar
  3. Donald

    Morgenfrost – det passede med vejrtypen her.
    Det er smukke billeder, det glæder mig hver gang jeg ser hvordan en ny afgrøde stortrives.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s