Ringen sluttet.

Det har været køligt og regnfuldt hele påsken. Der er, sammenlagt over påsken, faldet 28 mm, så nu må jordens vanddepot være fyldt godt op.
Der er tørvejr forude i følge vejrudsigten; men det kølige vejr fortsætter de næste dage.
Væksten er gået noget i stå efter den hidsige start fra slutningen af marts. Vårbyggen står i rækker og rapsen står i gul knop, som den snart har gjort i en uges tid.
Rødsvinglen kan dog gro ved temperaturer under 10 grader, så i går fandt jeg den første halvt gennemskredne top. Egentlig burde den have haft den første vækstregulering på nuværende tidspunkt; men temperaturerne er for lave, så effekten ville være minimal. Vi må vente på varmere vejr.

Tulipanerne venter også. Denne blok har stået klar i dagevis:

De små æbletræer jeg fik podet i fjor står også klar med svulmende bladknopper.
I forgårs blev der plantet et træ af vores nye æblesort på Damhave. Sorten stammer fra et æblefrø i en kokasse i Damhaves eng et par hundrede meter fra plantestedet, så på en vis måde kan det siges at sorten er hjemme igen.
Sådan en årspodning fylder ikke meget i landskabet; men podekvisten er podet på en kraftig grundstamme, så med lidt held skal der nok blive et stort træ ud af det med tiden.


Æblets navn blev Gyldent Koæble med henvisning til æblefarven og sortens noget specielle oprindelse.

http://farmer.smartlog.dk/hvem-ved–post54780

http://farmer.smartlog.dk/verdenspremiere–den-f-rste-bid–post282804

3 tanker om “Ringen sluttet.

 1. Donald

  Det med æbletræet som står helt alene dér og skal klare sig, det er spændende. Jeg kan se at der er varslet frost og jeg håber den klarer sig.
  Tulipanerne er flotte!
  Græs, rødsvingel: Jeg har engang hørt fra en meget lidt autoriseret kollega, at græs vokser ved temperaturer over 6°C, – er rødsvingel mere sart – kræver 10°C? – eller er det bare så lidt, der sker under 10°C at det ikke tæller? Men under alle omstændigheder, her gror græsset på livet løs og jeg har set de første enårige græsser sætte et aks/skride. Men det var mellem fliserne, så det var ikke velkomment!

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Rødsvinglen vokser rigtig godt; også ved de lavere temperaturer vi har i øjeblikket. Rapsen er bremset noget; men det er egentlig udmærket. Det gik lidt for stærkt.

  Svar
 3. Jørgen

  Jeg synes nattens frost var hård ved hortensiaerne og løgplanterne. Det har taget tid for de sidste at komme til hægterne igen, men det må antages at blive begrænset hvor mange blomster der viser sig på hortensiaerne uagtet de er tilpassede danske forhold.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s