Aprilsvejr.

Blæst, byger, nattefrost, hagl og slud mellem sol og sommerlige forhold i læ ved en sydvendt skråning.
Det er rigtigt aprilsvejr med hele vejrpalletten slået ud.
Planterne er ikke helt ligeglade. Væksten bremses af de kolde byger, og de som dyrker majs er slet ikke kommet i gang med såningen endnu; men generelt gror afgrøderne trods nattekulde og sludbyger.

Rapsen vil frem. Her er det marken, som var svært hærget af svaner i vinter. Vi har fået noget for vores indsats med tre daglige ture for at jage fugle væk:
Rapsen har klaret sig. Det ses dog tydeligt (trods uren linse på kameraet), at rapsen er senere udviklet i forgrunden af billedet, hvor den var hårdt nedgnavet, end oppe ved buskene, hvor svanerne ikke turde komme:

De veludviklede planter tegner godt og resten skal nok komme med senere. Her er et veludviklet eksemplar med fine knopper. Bemærk sideskudsdannelsen. Når der er plads til udfoldelse kan en rapsplante udvikle sig til noget der minder om en solbærbusk:

 

Det kunne være dejligt med varme og sol.
Bierne har svære betingelser; men ænderne i gadekæret overfor nyder regnen.
De er klædt på til regn og rusk, og vandet lokker orme og snegle op til overfladen, så haven bliver metodisk gennemgået efter hver byge.
Andrikken i midten holder vagt og ænderne skiftes til at fylde sig med delikatesserne:

6 tanker om “Aprilsvejr.

 1. Ellen

  Den koldeste april i mange år, hører jeg nogen ymte … det var vist det helt rigtige tidspunkt vi valgte at eksilere os selv på – hvor vi befinder os, er der skyfrit, 20 grader og kun en let brise. Jeg satser på, at det vender så snart vi er tilbage igen.

  Svar
 2. Donald

  Det er morsomt, at ænderne udnytter orme og snegle efter regnen, nej egentlig er det jo ikke morsomt, men meget fornuftigt, logisk, det er bare nyt for mig!
  De ser flotte ud, de sorte ænder.

  Godt at svanerne blev holdt tilbage, nok til at det kan gro. Du har et skart øje, jeg kan ikke rigtig se, at planterne i forgrunden er lidt mindre, oh jo – hvis det er sådan lidt under midten af billedet at man ser ligesom en slags “skovbryn” hvor planterne længere væk er højere – jo, så kan jeg også se det.

  Rapsmarker heromkring er også flotte, meget flotte – Jeg må se at komme ud med kameraet.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det er også mest på knoppernes farve at udviklingsforskellen ses.
   Hvor den ikke har været gnavet ned er der gule knopper, hvor der har været svaner er knopperne grønne endnu.

   Svar
 3. Jørgen

  Nu er tiden inde til det ville være rart med en smule lunere vejr, men det må jo komme når naturen synes. Det plejer jo at gå alligevel.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det skal skam nok gå. Den megen blæst hærder strået. Der skal lidt modgang til, ellers bliver det grøn salat alt sammen.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s