Vinterrapsen sået.

Hvis dagen i dag blot går nogenlunde som planlagt, bliver vores lille maskinfællesskab færdige med vinterrapssåningen i løbet af eftermiddagen. Jeg selv blev færdig søndag aften under samme gode vejrforhold, kollegaen skulle vente på noget gyllekørsel, så han lukker rapsballet i år.
Såningen er foregået i det smukkeste sensommervejr, og det lover godt for fremspiringen.

I det polske er de knapt så heldige med vejret. De mangler stadig at så de sidste 30 hektar, så nærmest står under vand efter at den ene regnvejrsdag efter den anden har stået i kø den seneste måneds tid.

Vi har heldigvis “kun” mistet frøgræsset. De andre afgrøder er i hus og færdigtørrede. En forsigtig lageropgørelse viser heldigvis, at de øvrige afgrøder har givet et udbytte som helt og fuldt kompenserer for den manglende rødsvingelhøst.
Rødsvinglen udgør kun 5-6 procent af vores dyrkede areal. Det er langt værre for de der har store arealer med korn stående på marken.

Måske bliver det muligt for naboerne dernede at gribe chancen få en del i hus i dag og i morgen, for allerede i overmorgen overtager de det lavtryk, som skal give os en del vand i morgen.

– Og så har det været 1. september med den traditionelle gåsejagt i Skovmarken.
Smukkeste morgen og gæs i hundredvis i det fjerne; men samtlige gæs fløj den modsatte vej mod syd for at fylde sig i en stubmark få hundrede meter fra deres nattesæde.
Men smukt var det at sidde i solopgangen i et sivhoved ved det gammelt vandingssted nær kanalen.

5 tanker om “Vinterrapsen sået.

 1. Lene

  Dejligt at I har fået høsten godt i hus. Her driller høsten, mejetærskeren går i stykker, der kommer byger osv, du kender det jo selv. Så hvornår vi skal få de sidste marker høstet er et godt spørgsmål med den vejrudsigt, der ligger foran os. Men vi har da lov at håbe 🙂
  http://www.underet-er-at-vi-er-til.blogspot.com

  Svar
 2. Jørgen

  Det går vist nogenlunde som det skal, måske bortset fra i Polen. Jeg så i går fine rækker af formentlig spiret vinterraps. Det er jo dejligt at se det grønnes når alt andet ellers viser tegn på forfald.

  Svar
 3. Donald

  I nåede det inden det begyndte at regne for alvor – heldigt. Forstår jeg rigtigt at når vejret er fugtigt, vil der komme flere snegle? (klækkes flere?)
  Der er gået nogle dage siden du skrev denne post, er det gået fremad i Polen? Fortæl fortæl!

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s