Andetræk.

Der er ikke tal på de gange jeg har stået på andetræk ved ved Tørvegraven ved siden af mit fødehjem enten alene eller sammen med andre jægere.
Når det er gået hedt til, har vi fået en and eller tre; men oftest har vi kun haft vådt tøj og kolde næser med hjem. Andetræk er nemlig bedst når det rigtig regner og blæser.  -Netop som det gjorde i aftes.

Vi var 5 jægere der stilllede for rundt om tørvegraven, som blev gravet for at skaffe brændsel til kommunen under 2. verdenskrig.
Selv om vandhullet er relativt nyt, har nogle af pladserne navne.
Jægeren der stiller sig Ved Prammen står hvor resterne af den gamle tørvepram stadig lå for 50 år siden og Dax´ Plads er lige overfor, hvor Bennys brogede Cockerspaniel blev begravet omkring 1965. “Ved Udløbet” er pudsigt nok der hvor nabolandsbyens urensede spildevand løb til indtil vel omkring år 2000.
Heldigvis blev tørvegraven dengang renset godt op for alle de bundfældede herligheder, så vandet i dag har en fornuftig renhed.

Andetrækket i aftes så i starten ud til at havne under afdelingen for små fiaskoer; men så brød det løs.
Den ene lille flok gråænder efter den anden slog ind i mørkningen og da trækket sluttede en halv times tid senere havde vi 14 af ænderne på taskerne.

Jeg kan jagterne huske ca. 55 år tilbage. frem til 1972 uden jagttegn, men næsten altid med alligevel.
Aldrig har Tørvegraven givet et så stort udbytte på trækjagt.

-Hundene arbejde hårdt med apporteringen og trængte til at komme ind i varmen, da de kom hjem.
Vi jægere ænsede i euforien ikke kulden og regnen.

6 tanker om “Andetræk.

 1. Donald

  Den ser våd og kold ud, den hund! Jeg skal lige vænne mig til at du kalder det at hunden har arbejdet hårdt, jo, selvfølgelig kan jeg godt se meningen med det, når jeg tænker mig lidt om. Ikke kun fordi den er våd og kold, men fordi “man” (den/hun/hunden) skal sidde og vente pænt og koncentrere sig meget! om at gøre hvad overhunden siger! 🙂

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Det er hårdt at apportere så mange ænder i vand og siv; men hundene elsker det. De er ved at vælte det hele for at komme med.

  Svar
  1. Ellen

   Jeg troede faktisk ikke, der var så mange harer – synes jeg (stadig) sjældent ser dem, i forhold til, hvad der var i min barndom.

   Svar
   1. natural2222 Indlæggets forfatter

    Dengang var der mere aktivitet i markerne til at sætte harerne i bevægelse. Der skulle flyttes og hentes køer. Roerne skulle hakkes og der skulle laves folde.
    I dag kører vi med 24 til 36 meter brede gødningsspredere og sprøjter. Det skræmmer ikke mange harer op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s