-Men jages kan der da.

Drømmen om at få noget pløjet i januar er tæt på at briste. Den står på regn og slud næsten dagligt, og da alt er vandmættet i forvejen, skal der ingenting til førend det hele er ét ælte.

Vi har part i to stykker privat fællesvej. Det er grusveje, og de er efterhånden kørt godt og grundigt i stykker af de mange måneder med vandpytter; men intet kan gøres så længe det er så vådt. Begynder vi at færdes med tungt vejfyld og dozer går det helt galt.
Også den manøvre må vente.

Skoven, hegnene og juletræerne skulle have den helt store udtynding i år; men også de får fred en rum tid endnu. De mindste juletræer, som skal kasseres fordi de trykker nabotræerne, kan klares med manuel udslæbning til køresporerne og ligge dér indtil der kan køres med grenknuseren; men det arbejde venter jeg normalt med indtil vi er sikre på, at der ikke kommer frostskader, som rykker balancen mellem træerne.

Så er det godt, at der er en smule duetræk.
Forleden morgen sad jeg sammen med naboen og fik 18 duer på tasken i hans graner. Han havde været så letsindig at love et madlavningshold 12 friskskudte duer til samme dags aften.
Den første times tid skete der ikke rigtig noget, så vi begyndte at blive svært nervøse for leveringsevnen; men heldigvis for jagten og madholdet kom der pludselig gang i trækket, så det blev faktisk et rigtig godt 2½-timers duetræk med 6 duer til naboens egen fryser oveni.

På søndag er jeg inviteret på kombineret skovduetræk, sneppe- og blishønsejagt. Det bliver spændende, hvad den kan byde på af jagtlige oplevelser. Rundstykkerne til start og pølserne i hytten til slut skulle i al fald være sikre.

Ældstesønnerne og et par af deres jagtkamarater vil forsøge duerne herhjemme søndag.
Det er ikke de store dueflokke, som præger billedet; men ved de høje popler i Albertmarken, i Futkæret og kæret ved Børge Las´Peters har jeg over ugen set et pænt jævnt duetræk, så mon ikke de skulle kunne få lidt jagtheld dér.

4 tanker om “-Men jages kan der da.

 1. Jørgen

  Det virker næsten som de vanskeligheder med at udføre næsten et hvilket som helst arbejde det meget vand giver, giver mulighed for at opleve en art arbejdsløshed på egen krop.
  Så er det sandelig godt med en spændende hobby som jagt må være.

  Svar
 2. Ellen

  Blishøns? Jeg har endnu ikke hørt om nogen jægere, der nedlægger blishøns. Smager de lidt efter ænder? Eller?Det må jeg lige have talt med min svoger om! Vi har hundredvis af blishøns ude på fjorden i de ‘øer’, som de samler sig i – men det vil nok være en anelse svært at få dem hevet ind, selv om man kunne få 10 ad gangen med spredehagl 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Blishøns smager nok mere hen efter fasan.
   Man skyder ikke fugle på vandet.
   Når de skydes, er det i flugten. Hunde eller skydepramme driver dem op, og så ligner de i flugten meget en fasanhøne. Blishøns er særdeles velflyvende når man først har fået dem på vingerne.
   Det blev nu ikke til nogen blishøns i dag. 1 skovdue og 3 fasankokke lå der på paraden. Isen var for farlig for hundene og bådene kunne vi heller ikke bruge med den tynde is, som lå på søerne.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s