Foråret så sagte kommer.

Indtil videre har vinteren været af den grønne slags og med skylleprogrammet i højeste gear.
Vi savner stadig at få gang i vinterpløjningen.
Egentlig var det planen at forsøge i dag; men vejrudsigten melder regn allerede i løbet af formiddagen, så det ligner mere en dag til klargøring af mejetærskerens skærebord.
Vi her forholdsvis meget græsfrø til kommende høst, så vi skifter fingrene i knivbjælken. Græsfrø stiller store krav til et rent snit, og så kan vi lige så godt tage fat om ondets rod. Det tager sin tid at skifte, og tid har vi næppe, når jorden igen bliver farbar og vejret arter sig bedre.

Det milde vejr har lokket forårsbebuderne frem. Vintergækker og erantis står klar til at springe ud i fuldt flor, og de tidligste typer af krokus er også med på vognen.
De skal nok klare den under alle omstændigheder; men februar kan stadig nå at give lidt vinter.
Denne håndfuld fik en tur på bordet i stedet for februars prøvelser, da vi havde en lille efter-jagt-sammenkomst i lørdags. Det er ikke hvert år, at det er muligt i slutningen af januar:

Hønsene er også ved at melde forår. Den første dværghøne er liggegal og jeg hentede 13 æg til hende fra en wyandotte-avler ikke så langt herfra.
Hvis alt går efter planen klækker de i slutningen af februar med et herligt bland af farver, da avleren endnu ikke havde delt sin flok op i avlsstammer.
Der gik en legbar-farvet hane ved høner af blå, hvid og legbar, så det kan blive hvad som helst.
Wyandotter findes i et væld af farver, og krydses farverne kan alt ske.
Prøv at billed-google “Wyandotte”.
Det bliver spændende at se udfaldet af udrugningen.

6 tanker om “Foråret så sagte kommer.

 1. Donald

  DU har altid noget spændende at se frem til! Glæder mig til at se billeder af kyllingerne!

  Her er alting vådt, mere vådt i længere tid end jeg har oplevet før – men jeg husker på at jeg ikke altid har haft tid til at gå lidt rundt og se efter. Men jorden er mættet – som hos jer – og der kører ingenting på markerne nu. Trods alt ser det meste af de højereliggende marker godt ud – og det ser smukt ud. Men der er oversvømmede områder selv på de høje marker; og hvad der undrer mig mest er at det ikke når at løbe væk før der kommer en byge mere.

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Jorden er vandmættet.
  Nogle steder virker drænene ikke optimalt; men de fleste steder flytter drænsrørerne alt det vand de kan med den størrelse og hældning de er anlagt med.

  Svar
 3. Ellen

  Hvis man har høns for sjov og bare for æggenes skyld, er det da også bare med at have så farverigt et udvalg som muligt – hvor må det være hyggeligt at have dem gående og pikke rundt omkring 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg holder meget af høns i haven, og de er hårde ved snegleæggene, når de vender rundt i i jorden mellem blomsterne. Ved udplantning bør de dog blive i hønsegården, så de ikke ødelægger mere end de gavner.
   Sammen med ænderne fra gadekæret har de givet os muligheden for igen at have dahliaer i haven.

   Svar
 4. Jørgen

  Dejligt med forårsbebuderne, der også ses her. Vejrudsigten lover betydelig kulde om nogledage og det vil vel godt så lidt af vandet kan sive væk og ned. Son Donald ser jeg frem til at se billeder af kyllingerne.

  Svar
 5. natural2222 Indlæggets forfatter

  Æggene har nu stået i ro godt et døgns tid efter køreturen, så jeg lægger dem under liggehønen om lidt. Det giver forventet klækning ca. 22. februar.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s