Saamænd, om ej det fyger.

Det er herligt vintervejr i disse dage.
Lørdag fik vi hugget flis. Vi lejer maskinstationen til opgaven, for sådan en maskine kan lidt skov og hegn slet ikke forrente og afskrive. Den skal køre konstant vinteren igennem, og det gør den også.
Det flis vi ikke selv skal bruge bliver allerede leveret til fjernvarmeværket i dag. Der er godt gang i forbruget når temperaturen er -7 og vinden er oppe på 15-18 sekundmeter, også selvom værket endnu ikke skal varme Dansk Sprognævn op.
Hvilken ballade, blot fordi nogle arbejdspladser flyttes fra den københavnske hønsegård.
Jeg har måske skrevet det før; men findes der noget mere provinsielt end en københavner, der tror sig boende i en storby?
Herrestegud. Et par millioner mennesker i det mest afsidesliggende hjørne af landet.

Heldigvis for afgrøderne fik vi i går 3-5 cm. sne i går. Det dækker ikke helt planterne; men vækstpunkterne er dækkede, og det er det væsentlige.
På bakkekammene er det hele naturligvis blæst væk, så vintersæden bliver nok et broget skue til den kommende sæson. Det må tiden vise.

Herligt er det dog, når det fyger og raser:

Nede i skoven er der mere læ. Det var faktisk muligt at gå i granerne dernede uden at fryse halvt fordærvet;men der er ikke meget lys, når en kraftig snebyge farer forbi:

Snebyger giver kontraster. Ti minutter efter ovenstående billede er hunden og jeg ved granerne overfor gården, hvor sol og sne virker nærmest blændende:

Frosten og blæsten fortsætter nogle dage endnu. Vi har nogle stubbe, som skal graves op og et par dræn, som skal repareres. Den slags vedligehold er vejret perfekt til.

6 tanker om “Saamænd, om ej det fyger.

 1. Jørgen

  Det er et hæftigt vejr at gå tur i. Især i den ene retning. Men det går.
  Sne har vi ikke fået her syd for Roskilde. Solen skinner fint og sneen holder sig til Sverige. Vi har lige været nær Køge og det er tydeligt at vejret er anderledes syd herfor. Mange biler er dækkede af sne.
  Jeg ser frem til det bliver lidt roligere og lunere – og helt rart er det at tænke på, at man med lidt held kan drikke en kop kaffe på terrassen i løbet af næste måned.

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Det bliver nok forår engang; men lige nu er der frost på vejrudsigten helt frem til midten af marts.
  -Men der er ikke noget unormalt i den situation. Det unormale var vel det milde vintervejr helt frem til midten af februar.

  Svar
 3. Ellen

  Du nyder det helt klart mere end mig – men jeg er nu godt klar over, at der er en del vinterarbejde, der bedst lader signgøre, når det er rigtigt vintervejr. Og smukt er det. Når man kan blive indenfor og nyde synet …

  Svar
 4. Donald

  Herlig bemærkning – om der er noget mere provinsielt end en københavner, der tror han bor i en storby!!! –

  Har I snakket om at det kan have været et vittigt hovede, som syntes at de, der laver retsskrivningsord-BOGEN skulle flytte til BOGENse?

  Svar
 5. natural2222 Indlæggets forfatter

  Ja, den med BOGENse har været vendt en del gange. LÆSø og SPROGø har sikkert også været i spil.
  De belæste kommer ganske rigtigt længere fra Københavns Universitet; men til gængæld noget tættere på Syddansk, Århus og Ålborg. Det må vel tælle i den anden retning, dersom der er tale om reelle faglige problemer og ikke blot lidt vanetænkning og bekvemmelighed.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s