Tø.

Vinteren faldt tilsyneladende i uge 9 i denne omgang. I går slog det om i tø efter en smule morgensne.
Medens andre egne har haft et pænt snedække, har vore planter måttet tage frosten uden isolering. Der er forhåbentlig ikke sket de store skader. Temperaturen har ikke været under -8 C; men vinden har været kraftig, og det udtørrer planterne. Rodnettet er sat ud af kraft i frostlaget, så bladene kan ikke tilføres nyt vand til erstatning for det fordampede.
Samtidig virker is- og jordpartikler som sandpapir på bladene når de fyger forbi og slider hul på de beskyttende vokslag.
Det kan være hård kost; men så længe planteres vækstpunkter er intakte er der ingen problemer.

Det er også hård kost for forårsoptimisterne i haven; men også de tåler det utroligste.


Forår på vej?

4 tanker om “Tø.

 1. Jørgen

  Lad os håbe foråret er på vej. Gider ikke så meget blæst og kulde som i afvigte uge. Har været fornøjeligt at gå tur i dag. Så på en rapsmark, der så noget medtaget ud, men så kom jeg til at tænke på dig og bemærkningerne om vækstpunktet. Det så ud til at være intakt – så lige om lidt stråler marken gult.

  Svar
 2. Ellen

  Åh ja, for lidt og for meget … mine forårsbebudere er helt dækket af sne, men det er selvfølgelig bedre for dem. Nu har det sat ind med kraftigt tøvejr (næsten fem plusgrader).

  Svar
 3. natural2222 Indlæggets forfatter

  Vi har været helt oppe på 6 grader ved 3-tiden.
  I det polske var det 14 graders frost kl. 7:00 og kl. 15:00 var det 8 plus-grader. Det er noget at en omvæltning for planter og mennesker.
  Dernede er det altid mere svingende selvom der kun er 12-13 km til kysten. Lidt længere inde i landet er det endnu mere ad Pommern til.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s