Første regn i over to uger.

Denne morgen regner det. Der er kl. 6 faldet 5 mm siden regnen begyndte lidt over kl. 3.
Vi har til dato haft et fortrinligt forår til forårsarbejdet.
Med undtagelse af et par våde pletter med dårlige dræn på tilsammen under en halv hektar er alt sået og fremspiret rigtig pænt.

Dette forår minder nok en del om foråret 1966, hvor der var snestorm 14. april og ugedagen efter kunne forårsarbejdet begynde.
I år var der dog kun tøsne d. 3. april; men så har det ellers været op til 26 grader et par dage og flotteste forår.

Jeg så de første svaler i går, d. 24. april, ved Kragelunds Møllebæk nær Jerstrups gamle grusgrave. Det er forholdsvis tidligt på året.

Bøgen hos naboen sprang ud d. 21. april. Det er til den tidlige side, men ikke rekord-tidligt.

Denne bøgs udspringsdato er noteret siden 1993. I 2009 med 16. april og 2013 med 5. maj er yderpunkterne.
Der er bøge med tidligere udsping; men det interessante ved denne bøg er, at naboen har noteret datoen hvert år i så mange år.
Vi havde en bøg i nabolaget, som var blevet fulgt i et par år mere; men den måtte desværre lade livet for et par år siden.
Dens rekord var 1991 med udspring d. 9. april.

3 tanker om “Første regn i over to uger.

 1. Ellen

  Det er sjovt med disse naturdagbøger, som man vel kan kalde dem. Ingen kan formentlig bruge dem til noget, når vi selv er væk, men netop yderpunkterne til den ene og den anden side er interessante, for det ofte er den slags, man kommer til at tale om, og så er det rart med et opslagsværk.
  Vi nød Nordfyn med dets nyudsprungne bøge i lørdags – og var nok ret tæt på dig, for vi besøgte nogen du kender – og kørte i øvrigt også forbi Jerstrup, fordi jeg ville se den gamle bindingsværksherregård.

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Tit er det de upåagtede notater og bemærkninger, som senere viser sig at have den største historiske og menneskelige værdi.
  I var ganske tæt på, hvis i passerede Jerstrup. En del af mine juletræer har jeg i skoven bag hovedbygningen, og jeg går en del på jagt dernede.

  Svar
 3. Donald

  SIdst i April var det stadig koldt her.

  Er der egentlig ikke også forstmæssig interesse i at se hvor tidligt bøgene springer ud? Jeg tror man skal skelne mellem fritstående, skovbryn, og iøvrigt efter landskabets vindforhold – i skovbrynene i Gribskov kommer bøgene vistnok nogenlunde samtidig. Men der kunne godt give mening, hvis man på udsatte steder planter bøge, som ikke springer ud for tidligt.

  Enten var det dig eller også en TV-dokumentar, som fortalte om hvordan fyrretræer fra Spanien til Norrbotten er samme art men alligevel er meget forskellige i deres krav til temperatur og nedbør.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s