Uhyggeligt stabilt vejr.

Solen skinner ubønhørligt fra morgen til aften. Vinden er let til frisk døgnet rundt fra nordlige og østlige retninger, så der har ikke været mange nætter, hvor duggen har kunnet begrænse fordampningen.

Bygavlen kan kun nå at blive af moderat størrelse. Planterne har ikke sat sideskud, og hovedskuddet er ikke nok til at give en fornuftig avl. Desværre er der, både hos os og på landsplan, rigtig meget vårbyg i år, da det våde efterår ikke gav mulighed for at så det planlagte areal med vintersæd.

Hveden tåler stadig tørken og kunne, hvis der ellers kom regn, stadig nå at give et godt udbytte. Det samme gælder vinterrapsen.

Rødsvinglen har det gode dage, hvor den ikke lige står på en sandplet. Det har været perfekt bestøvningsvejr og bundgræsset er tørret væk, så der reelt kun er et par blade og frøstanden tilbage; men det er nok til at producere frø. Rødsvinglen dræede allerede de sidste dage i maj, så det bliver tidlig høst, med mindre at vejret slår om så vi skal have april, maj og junis nedbør i juli.

Vejret i Polen er det samme som her. Knastørt. En nabo dernede har ompløjet sin vårhvede og forsøgt at så noget sen boghvede i stedet. Vårhveden er vandkrævende og var ganske enkelt gået ud.
Da han fik en lokal byge på 13 mm. valgte han at bruge vandet på at få boghveden til at spire i stedet for. Det bliver spændende at følge. Boghvede kan nå at udvikle sig selv ved meget sen såning.
“Så mig sidst, så mig tyndt” sagde boghveden.

Bukkejagten får jeg ikke gjort meget ved i denne sæson. Dyrene er ikke særlig dagaktive i det tørre og varme vejr. For ca. en uge siden begyndte der at komme en ny gaffelbuk ved det ene vildtkamera.
Det er en nydelig ung gaffelbuk. Han kan blive et flot trofæ til næste sæson.


Det gælder for marken som for bukkene: Næste sæson må blive god.

6 tanker om “Uhyggeligt stabilt vejr.

 1. Donald

  Ja, det er uhyggeligt at vejret bare bliver ved, og især fordi vi kan se at resten af Europa ikke har samme stabile vejr, oversvømmelser hærger i Norge og i Frankrig osv. Når vores højtryk nu flytter sig, får vi så overhovedet flere sommerdage her?

  Der er så mange ting, som er nemme at gøre, når vejret er så flot, maling af skur, oprydning sammesteds, rustskader, osv.

  Jeg vander blomsterbeddet før jeg luger, så får jeg mere af rødderne med op.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Lavtrykkene kører syd om os. Det er en helt typisk sommerhøjtrykssituation; blot af den lidt længerevarende type.

   Svar
 2. Ellen

  Ja, det er helt uhørt, dette her. YR påstår, at vi, her hvor vi bor, ikke ser skyggen af vand på denne side af den 17.juni.
  Jeg håber de tager fejl!

  Svar
 3. Betty

  Det er godt at blive opdateret på afgrødernes situation af dig, der har fingeren på pulsen. Jeg bryder mig ikke om vejret i det store perspektiv, men hvor er det nogle flotte aftener, vi har haft i lang tid. Det nærmer sig da snart en katastrofe for planterne, gætter jeg på. Jeg har stadig mine landmandforældres opmærksomhed på vejret, med mig. Radioavisens vejrmelding var den vigtigste nyhed dengang i 1950erne.

  Svar
 4. natural2222 Indlæggets forfatter

  Tørkepletterne vokser. Det bliver stadig sværere at se en fornuftig høst om hjørnet; men meget kan nå at reddes endnu, hvis vi får en ordentlig bundbløder.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s