Frihed.

Vi kom godt fra start i vårbyggen i går. Vandprocenten er på rekordlave 12,5 procent. Der kan høstes med over 6 km/timen, og tømmesneglen bliver bestemt ikke overbebyrdet.
Udbyttet når næppe 5 tons pr. hektar mod Kirkemarkens normalt mellem 7 og 8 tons for vårbyg med god forfrugt.

Efter 12-13 hektar lød braget, og kølesystemets ventilator med tilhørende beslag var slået til småstykker. Vi fik plaststumperne væk fra motoren inden noget gik i brand, og så var det med at få gang i værktøjet. Reservedele kommer typisk fra Tyskland og kan være fremme næste dag, hvis der bestilles i tide.

Det lykkedes af få delene bestilt, og en montør er klar med det hele nu kl. 8 -hvis alt går vel.

Normalt ville et sådant maskinstop give et betydeligt psykisk pres.
Dér røg planen! Hvad gør vi nu?
Det skete ikke i går.

Mens jeg stod oppe på mejetærskeren i støv og motorvarme med stumper spredt over det hele kom jeg til at tænke på omkvædet i Chris Kristoffersons “Me and Bobby McGee.”:
“Freedom’s just another word for nothin’ left to lose …”

Herregud. Vi høster, trods den gode fart fremad, kun en brøkdel af de værdier vi normalt indhøster i timen og vejrudsigten melder fortsat tørke de næste 2 uger. Hvor stort er problemet?

Vognmanden kom sidst på eftermiddagen og vi fik læsset endnu et par træk græsfrø. Der var pludselig blevet tid til en is og en gang at drikke mellem læssene.

En tanke om “Frihed.

  1. Ellen

    Vi talte netop om, på vej hjem fra lufthavnen i dag, at man ret tydeligt fornemmer, at det ikke haster så meget som normalt med at få høsten i hus – der er masser, masser af tid til at få det ind, inden regnen kommer.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s