Duftende aktiviteter.

Vinterrapssåningen rykker planmæssigt fremad.
I går fik vi nedfældet minkgylle før pløjning og i dag er det planen at sprede kylllingegødning før pløjning af den sidste del af vinterrapsstykket.

Nedfældningen er et lovkrav; men det er også en stor behagelighed i forhold til lugtgenerne og dette at kunne stige ud af traktoren uden at have støvlerne smurt ind i gyllen.
Det kan naturligvis stadig lugtes, at der er gang i dyrenes efterladenskaber; men det kommer vi næppe nogensinde helt ud over.

Jorden er knastør, og kommer den lovede regn ikke fredag og i weekenden, er jeg noget i tvivl om, hvor god en fremspiring vi kan forvente.
Da vi planlagde såningen var der 20 mm regn på vejrudsigten frem til søndag aften. Det er i mellemtiden reduceret til 6 mm, så der er fare for endnu et løftebrud fra vejrprofeterne.

6 tanker om “Duftende aktiviteter.

  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det småregner faktisk i skrivende stund, og der er siden kl. 2:30 faldet 2½ mm. Det er reelt nok til at nå ned til rapsfrøet, som gerne skulle ligge i 1,5-2 cm dybde. Så jeg nyder kaffen denne morgen!

   Svar
 1. Ellen

  Og sådan går det gang på gang på gang. Ligeledes her – de havde lovet masser, masser af regn fra og med i nat, men det er ændret til sølle 1 mm i morgen og 5 mm i overmorgen, og det kan da næsten være det samme, så nu skal jeg ud og vande have igen!

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ja, der skal helt andre mængder nedbør til, førend det er slut med vanding. Selv nede i 1 meters dybde på stiv lerjord var det tørt da vi reparerede dræn forleden.

   Svar
 2. Donald

  Pyt med lugtgener af den milde slags efter nedfældning. At kunne håndtere det praktisk er en stor fordel – det var en kæmpeladning, der blev kørt ud øst for Vejby her – en to-leds tankvogn som fyldte gyllesprederen flere gange. Utroligt effektivt.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Disse nedfældere med tilhørende fødevogne er effektive. Det tog kun få timer at nedfælde 491 tons hos mig. -Og så afsted videre til næste kunde. De havde kørt 16 dage i træk, da de var hos hos mig.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s