Løvsnudebillelarver.

Det lader til at den varme og tørre sommer efterlader en sand dyrenes parade i afgrøderne.
Den ældste rødsvingelmark, som kun fik lov at blive stående fordi det nye græsudlæg tørrede væk, er ved at blive ædt af larver. De gamle tuer af græs kan rulles af i vel 5-10 procent af marken.
Om lidt kører jeg ud i marken og tromler. Det tvinger larverne op til jordoverfladen. Det er en af de få muligheder, der er for at komme bæsterne til livs. Chancerne for succes er ikke overvældende; men det er et forsøg værd. Det døde græs kommer ikke igen; men måske kan angrebet stoppes.
Sidst løvsnudebillerlarver -for det er dem jeg er oppe imod- for alvor var et problem, var i tørkeåret 1992, så deres antal er en følge af sommervejret.

8 tanker om “Løvsnudebillelarver.

 1. Jørgen

  Jeg har særligt hæftet mig ved at dræbersneglen har fået et gok i antallet hen over sommeren og at jeg egentlig ikke synes haven er plaget af en overflod f insekter. Måske har jeg blot ikke lagt mærke til det.
  Held og lykke med at reducere løvsnudebillernes antal.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Sommeren har sandt nok ikke været præget at de store mængder insekter. Det har nok været for tørt.
   Nu er fugten kommet, og det ser ud som om nogle af arterne søger at indhente det forsømte.
   Også dræbersneglene er på banen igen.

   Svar
 2. Donald

  Det virker som om der er mange små insekter i år, tæger som stikker, noget, jeg ikke har set før, og en slags spyfluer, som heldigvis ikke har taget alle æblerne. Og sikkert mange flere arter, som jeg opdager, når jeg igen får overskud til at gå i haven. I morgen kommer havemand Karsten og hjælper mig.

  Svar
 3. Gitte Jerner

  Jeg var ikke klar over, at tørken gav den slags problemer. Her hos os har den lange varme og tørre periode betydet, at vi stort set ikke har haft sommerfugle og slet ingen guldsmede, selv om vi har adskillige sommerfuglebuske.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Lidt sært, at den megen varme ikke har været til fordel for netop sommerfugle og guldsmede.
   Vores gadekær lige over for haven var heldigvis ikke helt udtørret, så der kunne insekterne finde vand, og det har nok været årsag til, at vi har haft pænt med netop sommerfugle og guldsmede.

   Svar
 4. Ellen

  Jeg måtte google løvsnudebiller og kunne konstatere, at de fleste hit havde noget med golfbaner at gøre, hvor de (selvfølgelig) også kan gøre en masse skade på græsset. Det er utroligt, at de kan forekomme i så store mængder, at man kan rulle græsset af jorden.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   I de dele af markerne, hvor græsset er ødelagt, og det drejer sig nok om ca. minimum 5 hektar, er der mindst 100 larver pr. m2. Så alene dér har jeg mere end 5 mill. larver.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s