Stadig tørt efter årstiden.

Det er forbløffende, at det stadig er så tørt. I fjor var november ét stort mudderbad, og vi måtte helt opgive at tage juletræer ud at stykket i Løglunden.
Den Mørke Skov var ikke stort bedre, og her fik vi blot 150 træer mod forventet 1200 ud af stykket inden det hele var mudret sammen.

I år kan der indtil videre køres alle vegne og vi kan knapt se, hvor traktoren har kørt.
Vi havde søndag eftermiddag lige en lille ekstralevering på 2 træer á 4-5 meter.
Heldigvis var  2 af de unge mennesker hjemme, for det er, som tidligere beskrevet, træer på omkring 200 kg stykket.
Det var helt underligt, at det var muligt at køre i tohjulstrukket bil helt ind i stykket, når vi det samme sted måtte opgive al transport sidste år.

Det tørre vejr er ikke en ensidig fordel. Gadekæret lider stadig af vandmangel og har stadig under halvdelen af normalt vandspejl. Hvor der normalt er vand, er der i løbet af sommeren og efteråret kommet vegetation. Det er ikke noget smukt syn; men der er masser af næring i jorden når alle de halvt omsatte blade iltes, så planterne er nærmest eksploderet i uhæmmet vækst.

Her burde der egentlig være et billede eller to; men det er atter en gang lykkedes mig at have kamera med ud i min støvede tilværelse i et sådant omfang, at linsen er gået fast. Helt samme fejl, som tog livet af det kamera jeg havde indtil garantiperioden-plus-et-par-måneder siden.

Der må købes nyt, og denne gang skal det være noget mere totalamatørfotografvenligt end det døende Lumix TZ80, som jeg aldrig blev rigtig dus med.
Der er ingen tvivl om, at kameraet kunne det utroligste; men inden jeg fik famlet mig rundt i de snesevis af kombinationsmuligheder af indstillinger var fuglen i ordets bogstaveligste forstand fløjet, og solopgange og -nedgange var kun gengivet rimeligt naturtro i vel 5 procent af tilfældene.
Resten var fantasifostre skabt i kameramagernes  sygelige jagt på en eller anden idealtilstand, som det aldrig lykkedes mig at overstyre.
Kan krokodilletårerne over tabet fornemmes?

Næste generation truer mig med, at der skal anskaffes en telefon med godt kamera; men hvad skal der så blive af min gamle Nokia, som virker upåklageligt på vel snart 14. år og som tåler det utroligste?

 

10 tanker om “Stadig tørt efter årstiden.

 1. Donald

  Min mening: Nokia telefonen skal du ikke give op for at få et amatør-lommekamera! Lyden på min gamle Nokia var bedre end den er på den Huawei, som jeg slås med nu. Måske en pung eller omslag kan beskytte et nyt flad-kamera så godt, at linse+mekanik fungerer også efter garanti-perioden. Desværre er min erfaring, at et kamera har en begrænset levetid, og man kan ikke mere få det lille “mellemtekniske” kamera, som jeg har været så glad for.

  Ja, November har været en god måned uden for meget nedbør – og alligevel har der været fugtighed nok til at en hibiscus, som jeg havde stået udenfor, har klaret sig indtil nu, hvor jeg har taget den ind og beskåret den – den skyder allerede.

  Svar
 2. Jørgen

  Her mangler vand. Jeg har bemærket det ved flytning eller opgravning af planter. Det er så let som ingenting at ryste den tørre jord af. Det husker jeg ikkke at have prøvet i november tidligere. Men det er jo godt for jeres arbejde med juletræer.
  Trist at kameraet ikke er lige så støvtæt som telefonen. Hvad med at have det nye i en plastikpose!

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Der har vi jo netop problemet: Jeg får ikke noget lagt i plastikpose. Telefon og kamera får hver sin lomme i skjorten, og så er det afsted.

   Svar
 3. Ellen

  Hvad støvet angår, så er det nok ligemeget, om du har en smartfon eller et kamera, så behold du bare din resistente Nokia og køb et kamera til en lille tusse. En smartfon er langt dyrere, men har en elendig zoom, hvilket jeg tror du kommer til at savne 🙂

  Svar
 4. Eric

  Helt enig med Ellen: Behold den (næsten) uforgængelige Nokia og køb et billigt kamera, hvor du med høtyven i truende hånd siger til ekspedienten, at det skal være “point and shoot”.

  Svar
 5. Pigen fra landet

  Det er gevaldigt tørt, så tørt at landmanden har måtte opgive at komme i jorden på en enkelt mark. Og vi kan også se det på ‘vores’ søer, selvom de ikke er helt tørlagte mere, så er vandstanden moget lav.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s