Juletræer og jagt.

Rent fysisk er lyset aftagende og vi nærmer os årets korteste dag; men mine dage gøres mentalt lange af at vente på lovede pengeoverførsler for det læs træer, som ligger klar til læsning til eksport.
Heldigvis er det træer, som ikke ville kunne sælges her til lands, køber har selv udført alt arbejdet og stykket skulle alligevel ryddes.
På plussiden rent oplevelsesmæssigt tæller også, at slutkøber -i stedet for penge- leverer den ene løgnehistorie efter den anden på et sådant selvmodsigende niveau, at det er direkte komisk.
Man skal faktisk have en særdeles veludviklet hukommelse for at evne at leve på en løgn uden at blive til grin.

Der er heldigvis ikke én, men to ting, som gør den mørke tid kort for mig: Juletræer og så jagt.
Det sidste punkt går det upåklageligt med.
Fredag stod på en herlig dagjagt. Vel 12 jægere med fuld forplejning og en masse god snak med gamle venner og bekendte, som jeg ellers træffer alt for sjældent. Særdeles velflyvende fasaner og 27 fugle på paraden.
Lørdag eftermiddag var der jagt på Damhave. En helt anden jagttype med 3 jægere og 2 hunde. Hundearbejdet i højsædet, en fasankok og en skovdue på paraden og en kop kaffe i mørkningstimen.
To vidt forskellige jagter på to dage. Hvad kan man forlange mere.

Søndag var det juletræernes tur igen.
Heldigvis går det hjemlige salg godt for de kunder jeg har leveret til, så der var 2 hurtige små ekstraordrer, som skulle ekspederes inden middag. De fik i al fald friske varer lige fra ovnen. Træerne stod på rod søndag morgen og inden middag var de fremme ved stadepladserne.

3 tanker om “Juletræer og jagt.

 1. Jørgen

  Hvilket omfang af selvmodsigelse og ubetalt regninger er de anløbne juletræskøbere anledning til? Det er jo en noget særpræget indstilling der lægges for dagen.
  Så lyder det anderledes fortrinligt med jagt og de hurtige køb og salg af juletræer, der står og hygger sig om morgenen for at være til salg nogle få timer senere.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det foregår sådan, at der konstant fortælles om overførte penge og sendes kopier af dokumenter som skulle vise disse overførsler. Når pengene så ikke er på min konto er der mange og sære forklaringer. Disse forklaringer modsiger ofte de foregående dages forklaringer. Når det så står på en uges tid inkl. weekenden er det samlede indtryk ikke særligt positivt.
   Vi taler om beløb i størrelsesordenen 40.000,- kroner. De skal falde førend der læsses. Sidst på eftermiddagen var der endnu engang løfter om penge på vej. Jeg har prøvet det før med Sydøsteuropa, så jeg kan hverken trues eller lokkes.
   Vi får at se. Det er snart tiden, hvis de træer skal frem inden jul. Ellers får træerne en tur i knuseren sammen med resten af stykket engang i januar. Det er jo penge jeg aldrig har haft i hånden, så Herregud….

   Svar
 2. Donald

  Jeg har svært ved at fatte svindlere – og det på trods af at jeg kender flere på første og andenhånd. Man er åbenbart nødt til at være skeptisk og mistroisk, og det gør ondt – for mig i det mindste, men med et passende bagland af tillid og opmuntringer er det nok ikke så slemt, som når man står helt alene med det.
  Jagterne var det dejligt at læse om. At være i naturen, se dyrene og andre levende væsener gør livet lyst og dejligt selv på en mørk vinterdag!

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s