Den som blinker først er en kylling.

Bedst som jeg havde afskrevet vores sidste læs træer totalt kom der pludselig penge på kontoen i går eftermiddags, og så gik det stærkt.
Ud af ingenting holdt der en halv time senere en lastbil samt en personbil, hvor det myldrede ud med læssepersonale.
Vognen som spærrede for adgangen til juletræsstykket kunne spændes for traktoren og begynde at køre træer ud. Klokken 7 aften var bilen færdiglæsset, transportpapirer underskrevet og så af sted mod sydøst.
Der bliver ikke tid til mange stop undervejs, hvis de træer skal køres 2.500 km, fordeles til stadepladser og være solgt inden jul; men det er heldigvis ikke mit problem.

Tilbage står spørgsmålet, hvorvidt køber
-er en stakkel helt ude af stand til at skaffe penge rettidigt og blot holder høj cigarføring via et fletværk af løgnehistorier.
-havde en plan om at læsse træerne hen over en nat og forsvinde.
-eller der var tale om at teste hvorvidt jeg virkelig ville lade de pakkede træer ligge i skoven frem for at satse på en betaling efter levering. (Som så sikkert ville udeblive, og køber ville, på næsten lovlig vis, have haft et læs træer til halv pris.)

Det kommer der næppe svar på; men det er også ligegyldigt. Træerne er betalt og kørt fra pladsen. Det er, hvad der tæller for mig.
Juletræssæsonen lakker mod enden, og med de nuværende markedsforhold glædes jeg over, at min produktion kun er en skygge af fordoms tiders.
Havde det været 10 træk træer, havde jeg måske været den første af os til at blinke.

9 tanker om “Den som blinker først er en kylling.

 1. Jørgen

  Der må jo have været et behov for de juletræer et sted ude i verdenen.
  Rart må det være at det gik som det gik uanset mulige forklaringer.

  Svar
  1. Jørgen

   Tak for svaret på min kommentar i forrige indlæg. Det er dog en slags penge der er på spil her, så fint du fik indbetalingen og kom af med træerne.

   Svar
   1. natural2222 Indlæggets forfatter

    Ja, det er lidt mere til at grine af, når det ender godt. Jeg vil håbe for køberen, at træerne når frem og han får held med salget.

 2. Donald

  Du milde, ja, det er godt at din juletræsproduktion er blevet mindre. Sikken et marked! Sikke nogle røvere – jeg tror på mulighed tre, om du virkelig ville lade de pakkede træer ligge!
  De store områder med juletræer her omkring må være rent underskud nu – der bliver ikke solgt mere. Regnen her har opblødt jorden igen, og jeg tvivler på at man kan køre på jorden.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg tror også på den sidste model. Haan troede, at jeg ville satse på at få pengene senere.
   Juletræer kommer til at give mange avlere underskud i år. Jeg kan se, at det ikke går så galt for mit vedkommende. Jeg skal af med træer igen i morgen til en stadehandler, som er ved at løbe tør for træer.

   Svar
 3. Pigen fra landet

  Sikke en juletræshistorie. Jeg kender ikke rigtigt noget til juletræshandel, men jeg er klar over at Man skal vare sig i skovbranchen. Det er ikke altid lige nemt at få sine penge. Godt du fik dine.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg tror også, at det almindelige marked for træ helt fra starten smittede af på juletræsmarkedet. Det var jo Hedeselskabet og Skovdyrkerne, som i sin tid omsatte stort set hele markedet for eksporttræer.

   Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Selv tak. Der svært at vurdere, hvad der reelt ligger bag den adfærd.
   Det er vel kun, hvis der er tale om pengemangel, og at træerne giver ham god indtjening, at jeg kan forvente at høre fra ham næste år igen.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s