Det var en sovende hund som tog imod årets sidste dag.

P1020685 1
De tre foregående dage havde stået på jagt i stort set alle døgnets lyse timer.
Fredag fasanjagt i moser og ellekrat.
Lørdag kombineret fasan- og andejagt. Primært skove og skovsøer. Begge dage med et -efter årstiden- flot stort vildtudbytte.
Søndag stod den på markjagt, hvor det ikke var vildtudbyttet, men nydelsen af de åbne vidder og ikke mindst kammeratskabet, som var i højsædet. En af jægerne uden hund gik 15.100 skridt ved primært at stå for.
Gad vide hvad os med hunde tilbagelagde for ikke at tale om  hundenes pensum på sådan en dag.
Man skulle tro, at hunden havde fået nok; men da jeg en halv time senere tog jakken for at gå ud til flisfyret, var hun klar til endnu en jagtdag, hvis ellers hun kunne have fået lov.
Zini er nu 4 år og har haft 28 jagtdage plus det løse i denne sæson. Hun kan ikke køres jagttræt.

I går var jeg ude ved Lindø for at se hvor alvorligt højvandet var. Vandet stod pænt op, og vandet stod over vejen; men det var heldigvis langt fra tidligere tiders højvande og diget var ikke truet.

P1020689 1

8 tanker om “

 1. Donald

  En skøn hund! Tænk allerede 4 år. Når der skrives 28 jagtdage i denne sæson, er det så fra Oktober? Undskyld min uvidenhed om jagtsæsoner, men er det ikke forskelligt for de forskellige arter? Er det rådyr jagtsæsonen, der overskygger de andre?

  Fik I også nogle gæs med hjem eller skal man gå på en særlig måde for at komme på skudhold af gæssene – ja undskyld de mange spørgsmål, jeg finder jo nok svarene i de næste (eller tidligere) indlæg.

  Godt Nytår!

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jagtdagene er talt fra 1. september, hvor jagten på bl.a. gråænder går ind.
   Jagten på råbukke starter 16. maj og er vel den egentlige sæsonstart; men bukkejagten bruger jeg ikke hunden til, da jeg ikke ønsker, at den skal opfatte råvildt som noget der kan jages.
   Gæssene kræver en helt anden jagtform, hvor vi godt skjulte ligger/sidder/står helt stille og venter på at gæssene flyver forbi i lav højde. Der kan bruges lokkegæs og gåsekald for at få fuglene langt nok ned. Her kommer hundene først ind i billedet, når en skudt fugl skal apporteres.

   Svar
   1. Donald

    Råbuk er *også* tilladt fra 16. Maj – det må være det, du mener, og så blev jeg jo nysgerrig og måtte lige finde en oversigt! der er ellers jagt på rå og lam fra 31.oktober til 31. januar, men som du skriver er det desuden tilladt fra 16.maj.

    Ja, jeg har læst dine fortællinger om gåsejagt i efteråret, og tænkte netop på at det kræver tid og gode skjul, det må være noget af en tålmodighedsprøve!

 2. Ellen

  Jeg tror (erfaringer fra min svoger), at jagthunde ikke kan virke trætte, hvis en ny jagt lokker. Hvis ikke, kan de sove lææænge efter en jagt.
  Godt princip med råvildt. Det samme har samme svoger – det er man nok også nødt til at have, når der hele tiden kommer masser af råvildt tæt på fra den meget nærliggende skov.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Dette at hunden respekterer (ja, det kalder man dette at hunden ikke løber efter) råvildt er netop en nødvendighed, ellers kan hunden ikke bruges til fasan- og agerhønsejagt.
   Respekterer hunden ikke råvildtet, bliver man ikke budt med igen, så den skal øvelse skal være sikker.

   Svar
 3. Gitte Jerner

  Tænk at Zini allerede er 4 år – jeg synes lige, du har fået hende. Er det så dig, der renser jagtudbyttet? Det må være et stort arbejde.
  Madame fra Huskebloggen

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Klargøring af vildtet er min opgave, og jeg holder meget af at pille/flå, tage ud af fuglene/dyrene, stege/koge og i det hele taget gøre vildt til mad. Det er noget med at gøre kæden færdig.
   I morgen står den på skovdue-brystfilet med grøntsager i flødesovs. Vi skød tre duer i lørdags.

   Svar
   1. Gitte Jerner

    Jeg er virkelig imponeret over, at du selv klargør vildtet. Fra min tid på husholdningsskole ved jeg, hvor stort et arbejde det er. Men det værste var nu at få et helt grisehoved og skulle lave sylte.
    Dejlig menu hos jer i aften med skovdue-brystfilet med grøntsager i flødesovs!
    Madame fra Huskebloggen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s