Vintersysler i det grønne.

Det er fortsat ret tørt og ganske lunt efter årstiden.
Vejrudsigten melder frost i løbet af næste uge, så med lidt held bliver det muligt af få lavet lidt skovarbejde.
Der er stadig 2 stykker som kan pløjes, så de får nok en tur i dag og i morgen. Derefter er det kun tilbage at pløje de stykker med efterafgrøder, så vinterarbejdet skrider stille og roligt fremad.
I sidste uge havde jeg den oplevelse at sælge to juletræer. Det er første gang jeg oplever at sælge et juletræ i januar; men baggrunden var den, at træerne skulle bruges til optagelse af TV2-julekalenderen.

træ til julkalender tv2 2019.

På fjerkræsiden er der sket lidt fornyelse.
For vel mere end 10 år siden afviklede jeg min stamme af landhøns. Det var lykkedes mig at avle rugelysten helt væk, og da mine høns primært holdes at udklække og passe fasankyllinger, var det en hel lettelse, da ræven tog sig af de sidste.
Fra da af har jeg udelukkende haft dværgwyandotter. De tåler ikke at se to æg ved siden af hinanden; så bliver de skruk.
Landhøns er dog efter min mening en smuk høne, så da en avler ville stoppe, overtog jeg fire ældre høner, som tidligere år har vist gode takter i forhold til udrugning og yngelpleje.
De er i afsluttende fældning; men skal nok blive fine røde i kammen om et par uger eller tre når æglægningen begynder igen.

p1020716 (2)

I weekenden henter jeg en hane af en anden stamme med lige så stor rugelyst. Jeg glæder til igen at have landhøns.

6 tanker om “Vintersysler i det grønne.

 1. Gitte Jerner

  Sikke en sjov historie med juletræerne, der skal bruges af TV2 til optagelse af julekalenderen.
  Det må være spændende at holde høns, og at de også har jobbet med at udklække og passe fasankyllinger.
  Madame fra Huskebloggen

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Hønsehold kan anbefales. Endeskiver af brød, kartoffelpil, græs, ukrudt, krummerne fra bagerposen, rester af kogte og friske grøntsager, sågar rester af kød. Alt udnyttes af høns.

   Svar
 2. Donald

  Jeg kan ikke lade være med at tænke, at dit navn har været kendt som juletræsavler, — eller var du bare heldig at TV2’s valg faldt på dine juletræer? Under alle omstændigheder en morsom oplevelse!
  De gange jeg har haft mulighed for at se på hønsenes aktiviteter har det været underholdende – det må være hyggeligt at have sådan nogen gående. Og så får man fasaner til jagten – eller hvad? Her forleden hørte jeg igen en fasan ganske tæt på, formentlig inde hos naboen (der ikke var hjemme).

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg blev fundet af TV´s rekvisitindkøber (eller hvad sådan én nu hedder) via en bekendts facebook-side, hvor han annoncerer sine juletræer. Han havde så ikke flere i den ønskede størrelse og kvalitet, og henvendte sig derfor til mig.
   Det er kun ganske få juletræsavlere, som på denne tid vil rykke ud for at fælde og bundklippe 2 træer med 2 timers varsel en fredag eftermiddag.
   Du kunne da sagtens have et par høns i haven. Haner er nok forbudte i villakvarterer.

   Svar
 3. Jørgen

  Man tænker ikke lige på, at det er nu der er brug for juletræer til optagelser af julekalender, men det er jo ret indlysende, at de skal være udei god tid så de kan blive færdige til 1. december.
  Det er vel meget godt at de gamle dyreracer fastholdes i det omfang det er muligt – og i øvrigt lægger de vel et æg til brug i husholdningen af og til.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Danske landhøns lægger pænt med æg og er efter min mening smukkere end de rødspættede hybrider, som nærmest er programmerede til et dagligt æg, men er helt uden evner i forhold til at ruge.
   Det morsomme med juletræet var også, at indkøberen vist i starten opfattede det som et indkøb i stil med andre rekvisitter, der blot skaffes fra det ene øjeblik til det andet.
   Denne unge indkøberske er jo vokset op i en tidsalder uden sæsoner. Grønne ærter og æbler kan jo købes året rundt, så hvorfor ikke juletræer?

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s