Forårslunt.

Det efter årstiden milde vejr har har nu snart varet i 2 uger. De første viber så jeg i forgårs, d. 26. februar. Det er ikke specielt tidligt, og skulle man tage varsler af dette, ville man nok spå en kold periode forude.
Den slags bekymringer tager forårsblomsterne i haven sig ikke af. Vintergækker, erantis og krokus står i fuldt flor og bierne arbejder som gale så snart morgenfrosten skifter til 8 grader og derover.
Vi havde 13 grader i går og Yngstesønnens solceller producerer over halvdelen af den strøm, som kan produceres på de bedste sommerdage.
Vi må have en februar-rekord i solindstråling forude.

En af vores vinterrapsmarker har været lidt bagud, så den har vi startet med en gang biogasgylle, og rødsvinglen blev færdiggødet for flere dage siden.
Ellers har vi ikke gødet endnu, for kommer vinteren tilbage er det om ikke at lokke en for kraftig vækst i gang.
Havet omkring os er 4-5 grader varmt, så det bliver næppe den hårde vinter vi får besøg af; men har planterne for alvor forladt vinterdvalen, skal der heller ikke så meget til at skade.

6 tanker om “Forårslunt.

 1. Madame

  Den er den luneste februar, jeg kan mindes, og i går så jeg folk tage solbad ved Bellevue strand. Lad os håber, vi ikke pludselig får en iskold periode, der vil skade afgrøde og haver.

  Svar
 2. Ellen

  Ingen kuldeperioder, tak!
  Jeg hørte viben for første gang i går, men jeg troede det var ekstra tidligt. Det var det så ikke …

  Svar
 3. Donald

  Hvis planterne kommer igang, er de mere sårbare, ja! Det er den slags ting som det er morsomt at opleve selv, ved observationer af egne og andres planter – og især af marker.

  Jeg vil tro, at man allerede d.19 januar afgør, om det bliver en isvinter: Hvis der ikke er is i de indre farvande, så bliver det ikke en hård vinter. Lige nu har vi haft nattefrost, en eller to grader (desværre kan jeg ikke finde de gamle Borgervejr målinger, som man kunne se på DMI – de har lavet deres websider om, og det er egentlig ikke blevet bedre!)

  Svar
 4. Pigen fra landet

  Det er skønt med sådan er vejr. Vi har også været i markerne den sidste tid. Sidste år ved denne tid, var vi begravet sne. Man kan aldrig vide med det vejr.

  Svar
 5. Donald

  Det med at produktionen fra solpaneler af el hos yngstesønnen er oppe på halvdelen af hvad man kan få på en sommerdag, det er nyt for mig.

  Jeg vidste godt at der kan være sol nok til opvarmning, også i vintermånederne, og at der allerede i slutningen af februar er 10 timers sol (når det ikke er skyet …)

  Men alligevel, tænk at man kan få glæde af solpaneler i Februar.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s