Regn på vej?

Vi slap ikke helt for frost. Nætterne til i går og i forgårs endte i let frost. Det bliver spændende, om årets høst af blommer og mirabeller må betale den høje pris for deres vovemod.

Morgenfrosten har dog ikke været så kraftig, at det i væsentlig grad har forsinket såningen. Det er ofte sket, at jordknoldene om morgenen har været så hårdfrosne, at såningen først har kunnet starte ved 10-tiden; men i år har der kunnet køres fra kl. 8 begge dage.

Såningen skrider godt fremad, og med lidt held er vi færdige i dag inden det -efter vejrudsigten- giver lidt regn fra ved 14-tiden.
Det er det største vårsædsareal vi har haft i mange år. Det er efterveer af den tørre sommer. Al vores nyudlæg af græsfrø tørrede væk og den gamle frøgræsmark, som egentlig skulle have ligget et år mere, blev ædt af løvsnudebillelarver.
Det var et jammerligt syn. Kun i plejesporene, hvor gentagne overkørsler havde klemt noget af luften ud af jorden, havde græsset overlevet.
Her et billede fra efteråret:

P1030082 1

Foråret er en herlig tid. Blot ikke når man er hund. Zini må blive i kassen. Fasaner og agerhøns skal have ro i yngletiden.
Sært nok påvirker det ikke hendes lyst til at komme med rundt. Hun vil hellere sidde i hundefængslet end blive hjemme og have en hel gårdsplads til rådighed.

P1030714 2

6 tanker om “Regn på vej?

 1. Ellen

  Åhh – det er vel af samme årsag, at vi i søndags undrede os over de mange og store arealer med bare pløjemarker? Vi talte om, at der da vist normalt er mere vintersæd end tilfældet er i år.
  Og hunden? Sådan en havde min far også – altså ikke racen, men en, der helst ville være sammen med ham for enhver pris 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg er ikke ene om at have pløjet frøgræsmarker om. Der har været store problemer både med gamle frøgræsmarker og de nyudlagte marker.
   Det er en stor del af årsagen til de mange vårsædsmarker i år.

   Svar
 2. Madame

  Det er godt, at du passer på fasaner og agerhøns i yngletiden. Og Zini vil altså hellere være sammen med sin herre end at have hele gårdpladsen. Den tørre sommer sidste år var en katastrofe for jer landmænd. Her er det kun græsplænen, der stadig ser forfærdelig ud.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Plænerne rundt om i Europa har lidt i den tørre sommer. Det giver heldigvis et stort salg af græsfrø til reparation af skaderne, hvilket igen giver bedre priser for græsfrøet.
   Frøpriserne for de kommende sæsoner ser rigtig lovende ud, da lagrene stort set er tømte for frø.

   Svar
 3. Jørgen

  Det bliver spændende at følge med i omder kommer lidt frost i april – jeg kan se nogle hortensiaknopper er lidt mere frostfølsomme end andre. Det må gå som det gør. Græsplænen er ikke gået ud, men der er mere end rigeligt med mos i den.
  Når i nu siger det, er der vel også flere bare marker heromkring end ellers.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s