Sommerferien forbi.

Tyskland er et stærkt undervurderet ferieland.
Året tre ugers sommerferie faldt i år på en mandag. Vi tog søndagen til hjælp og kørte til Saksen-Anhalt langs Elben og nød det flade floddominerede landskab med diger og enorme engarealer med afgræsning og høslæt.
Det har krævet en enorm indsats at gøre landet beboeligt. Alt har været domineret af Elbens vekslende vandstand. Oversvømmelserne før inddigningen har haft altødelæggende effekt samtidig med at samme vands efterladte mudder har været gødning græs og korn.
Vinterbyghøsten var i fuld gang, og som i Polen er storkene bag mejetærskerne for at finde mus, frøer og andet godt, som maskinen blotlægger.

P1040044

Vi havde på nettet fundet et -viste det sig- særdeles godt lille hotel/b+b med 5 værelser i en mindre by.
Vis spiste aftensmad, efter vor værts anbefaling, på en nærliggende kro. Særdeles veltillavet og god mad.

Jeg besøgte egnen i det gamle grænseland mellem DDR og BRD  i fjor også; dengang i jagtlig sammenhæng. I fjor var det tørke, og det er det også i år; men ikke helt i samme grad. Det er dog alvor, når veletableret majs ser sådan ud i starten af juli:

P1040057

Hjemme igen venter rødsvinglen på mejetærskeren. Det er et spørgsmål om dage inden vi er i gang. Vejret bliver til høst de næste dage; men der er stadig rød-violette frø blandt de modne, og så er det for tidligt.
Mon ikke slutningen af ugen er et godt bud på høststart? Det gælder om at trække den så lang tid som muligt. Det giver  en ubesværet høst og en høstet frøvare, som er let at styre på lageret.

 

 

8 tanker om “Sommerferien forbi.

 1. Donald

  Netop det flade landskab (eller de flade landskaber) i Nordtyskland har jeg ofte nydt, når jeg kørte igennem ad de lige veje, det var som om menneskets hånd havde formet landskabet så det var i harmoni med tågen, vandet, skyerne, – det gør altid stort indtryk på mig, – jeg kan se det for mig, grøfter, marker, grøfter, små træbroer, huse …

  Dette indlæg minder mig om at jeg ikke har set majs-marker heromkring i år. Men OK – jeg har heller ikke været så bevægelig.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg kan forestille mig, at der ikke er mange malkekøer tilbage i jeres område, og majs anvendes primært til malkekvægfoder.

   Svar
   1. Donald

    OK – nej der er ikke malkekøer, mælkeproducenter heromkring, det er rigtigt.

    Men der sælges da majskolber hos købmændene – en nem ting også på grill her i sommertiden.

 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Der regnes med 100.000 majsplanter pr. hektar, og der kan i gennemsnit forventes 1,5 kolbe pr. plante, så det er ikke det helt store arealkrav for at dække behovet.
  Majskolber er nok i øvrigt ofte importerede. Det er en arbejdskrævende proces at plukke og pakke dem.

  Svar
 3. Madame

  Det lyder dejligt med miniferien, og sikke et smukt billede med storke på marken. Har du forresten set, at TV-Syd og Storkene.dk igen i år sender live streaming fra storkereden i Smedager?

  Svar
 4. Ellen

  Tyskland regnes nok stadig af mange for det land, man bare er nødt til at passere igennem for at komme til ferielandene længere sydpå, men det er rigtigt, at der er mange dejlige steder at se i landet. Vi tager fx en tur til Harzen i sensommeren; der er også smukt.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Harzen besøgte vi for nogle år siden. Vi havde altid forbundet det med busture for Ældresagen, men var blevet området anbefalet.
   Det var en spændende og smuk efterårstur. De har særdeles smukke skove og velbevarede byer.
   Boede også dengang på et lille familiedrevet hotel, hvor fatter selv var i køkkenet. Det var rigtig gammeldaws veltillavet kromad. Kromutter kendte området som sin egen bukselomme og var særdeles villig til at dele ud af sin viden om de smukke steder.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s