Hvedehøst i juli.

Vi startede i hveden i forgårs, d. 27. juli.
Vandprocenten var god; men ud på aftenen fik vi desværre en lille byge, som stoppede det hele.
I går fik vi ikke vandprocenten helt ned; men det var dog fint høstvejr og alt kørte godt. Udbyttet ser rigtig fornuftigt ud. Vi stiller dog om og høster vinterraps i dag. De næste stykker hvede er ikke klar. Vi prøvede; men vandprocenten har helt oppe på 19, og da hvede skal ned på 15 procent vand, vil det blive alt for bøvlet og dyrt at tørre.
Det lader til, at modningen følger sådatoen.

Høst Melbygård

Det bliver spændende, at få taget hul på rapsen.
Den burde måske også stå et par dage mere for at få de sidste skulper i køresporene helt klar; men der loves regn og torden, og raps er stadig en afgrøde, som kan tage skade af hård regn, når den står moden og tæt på høstklar.

Det første læs græsfrø skal læsses til frøfirmaet i dag. Onsdag skal det sidste læsses, og så bliver der plads i tørreriet til vårbyggen.
Den står høstmoden og banker på og vil ind.

11 tanker om “Hvedehøst i juli.

 1. Donald

  Ja – vejret er en vanskelig størrelse. Og det er interessant at høre om hvilke beslutninger, der har størst chance for at give et godt udbytte. Det er ikke “bare sådan lige”.

  Svar
   1. Donald

    I det mindste sagde DR-vejret i dag og/eller i går at man ikke kunne sige noget fornuftigt om vejret de kommende dage, fordi det er så ustadigt og bygerne falder på små bitte områder. Det så jeg forresten i lørdags, da jeg kørte ind mod København og hjem igen.

 2. Ellen

  Det er næsten altid en opvejning, ikke sandt? Er det ikke dig selv der har nævnt, at landmænd er de største ludomaner, fordi alting hele tiden er et lotteri? Eller sådan noget lignende …

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Vi er nødt til at veje risiko kontra chance for gevinst flere gange dagligt. Vi høstede fra 21-22 i aften vel vidende, at vi spildte omkring 1 procent bagud af mejetærskeren.
   Vejret i morgen eftermiddag ser desværre ud til at kunne give langt større tab for det raps, som står uhøstet når regnen kommer.
   Men hvad nu, hvis regnen udebliver? Så skulle vi være kørt hjem i stedet. Alt det ved vi, når kortene er færdigspillede.

   Svar
 3. Gitte Jerner

  Det må være svært at bestemme, hvornår der skal høstes, når vejrudsigten kan være meget upræcis.
  Da vi var på marked i går, kom der et skybrud tidligt om morgenen helt uden varsel. Nogle stadeholdere søgte ly under deres små borde, og andre tog en plasticsæk på og brugte som regnfrakke 🙂
  Madame fra Huskebloggen

  Svar
 4. Lene

  For mig er høstmåneden jo slet ikke juli, men gennem dig og andre bloggere har jeg lært, at det er den også 🙂 Jeg har så også lært at det skyldes, at mange har vinterafgrøder og derfor er tidligere på den.
  Vi går i gang med de første kartofler om en uge eller to, kornet plejer at blive høstet i slutningen af august.
  Vejrudsigter kan være svære at lægge planer efter. Jeg endte med en gåtur i 27 graders varme i går 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Vinterafgrøderne og den lidt sydligere placering giver os en lidt tidligere høst. Havde der været plads til vårbyggen, var den blevet høstet i går, den er nemlig også moden. Men hvor en skal ligge, er der stadig græsfrø. Det skulle dog blive hentet i løbet af dagen.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s