Et sikkert tegn på regn.

Mit udlæg af rødsvingel i hveden er lykkedes over al forventning. Det er groet kraftigt til, og for snart 2 uger siden blev det pudset af med en skivehøster og skulle egentlig have været leveret til et biogasanlæg; men da det blev revet sammen blev der revet småsten med op  i det halvtørre afslåede græs, og så kunne det ikke bruges til biogasproduktion.
Foder kan det ikke bruges til. Dertil er der der for mange stubrester iblandet.
Så måtte jeg vente til det blev så tørt, at det kunne ballepresses og afbrændes i et kraft-varmeværk.

Sidste mandag troede vi, at den var der. Tørt vejr og blæst fra morgenstunden og DMI lovede først regn fra kl. 16. Stor prof. høvender var bestilt til kl. 12 og presseren stod klar, så alt kunne være færdigt mellem kl 14 og 15.
Lidt i 12 begyndte regnen!

I forgårs samme stil. Jeg vendte selv det afpudsede lørdag i fin sol og blæst. Næste regn lovet tirsdag. Presseren var bestilt til søndag kl. 12. God tid til alt!
I går faldt der 1½ mm. fra kl. 10!

Her ligger græsset så og gør kvælingsforsøg på der herligt grønne græsudlæg.
Billedet er egentlig taget fordi der ovre ved granerne (Lige under det knækkede sidespejl. Somme tider er traktoren bredere end forventet!) går 6-8 dåhjorte, som nyder godt af den grønne mark.

Rødsvingelafpuds.

Tænk, at folk fra det samme institut og med den samme grunduddannelse mener sig i stand til at forudse klimaet 50-100 år frem, når det end ikke er muligt at give en sikker vejrudsigt for de kommende 48 timer.

5 tanker om “Et sikkert tegn på regn.

 1. Madame

  Jeg krydser fingre for kommentarens vej i cyberspace.
  Ja, meteorologerne har ikke meget held med vejrudsigterne, og det må være frygtelig bøvlet for jer landmænd.
  Så fint at se dåhjortene på dit billede.
  Kan det virkelig betale sig at dyrke en mark, når udbyttet skal brændes af i et kraft-varmeværk?

  Svar
 2. natural2222 Indlæggets forfatter

  Din kommentar fandt fint vej!
  Heldigvis er det afpudsede halm/hø kun et biprodukt fra en nødvendig proces med at klippe græsset kort.
  Den egentlige afgrøde er græsfrøet næste sommer. Men for at græsset skal sætte tilstrækkeligt med frøstængler er det nødvendig at holde det kortklippet i efteråret. Er der så, som i dette tilfælde, så meget afslået græs, at det kan kvæle planterne, må det væk. Helt lige som når man slår en lidt for langpelset græsplæne.

  Svar
 3. Ellen

  Faktisk tror jeg det er meget nemmere at spå 50 eller 100 år frem end det er at spå om den nærmeste fremtid – i hvert fald vejrmæssigt. Her kan de bedre få et overblik og beregne på længere perioder, tendenser, afvigelser m.m.
  Det er ren Murphy, at det bliver dårligt vejr, når man har arrangeret sig med andre for at få assistance til et eller andet … man ved næsten, hvordan det må gå …

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det er i al fald lettere for den enkelte at slippe for konsekvenser for eventuelle fejltolkninger når der opgøres på 100-års niveau.
   vi har talt om klima i over 30 år, så de første 25-års-forudsigelser er allerede gjort til skamme i forhold til flygtingestrømme mv.
   Mon ikke det er derfor, at man nu søger at se længere frem, så alt er glemt, når nutidens forudsigelser bliver til virkelighed.

   Svar
 4. Donald

  Det er bare ærgeligt, når man lige har gjort klar, at man så må aflyse. Jeg kan desværre bekræfte at den slags ærgrelser forekommer i alle fag.
  Jeg skulle lige studere billedet nøjere, det er minsandten mange dådyr, der går ovre langs kanten af marken, og det er en skøn oplevelse når man ser den slags. Jeg har somme tider været heldig. Jeg undrer mig over at dådyr i Tisvilde Hegn ikke reagerer mere frygtsomt, når jeg går tur, og undrer mig især over en oplevelse, hvor en stor han (krondyr) ikke tog notits af mig. Skyldes det at de er i brunst?

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s