Så kører vi igen.

Det er et vådt efterår. Markerne er blødt op, og det går vi og små-jamrer lidt over; men for 3 dage siden havde jeg ærinde i Esbjerg og Skjern. I forhold til de vestjyske marker har vi nærmest ørkentilstande.
Tilmed står der rundt omkring stykker med kartofler og majs, som ikke kan bjærges.  Vi må vist hellere nyde vores små vandpytter og glædes over vores lille milde plet på jord. Begge afgrøder er dyre at etablere; så der er virkelig tale om store tab.

På min egen tabsside har jeg siden sidste juletræssæson haft den gamle fældemaskine. Den forsvandt efter at vi havde sluttet sæsonen med et læs træer til Rumænien, hvor køberne selv sørgede for fældning.
Jeg skal ikke nægte, at jeg i min fordomsfuldhed forestillede mig, at den var blevet læsset sammen med juletræerne og nu befandt sig i Sydøsteuropa.
Hvor der handles, der spildes.
Juletræsstykket de fældede træerne i var en afrydning, og rest-træerne står til skov.
Derfor har jeg ikke været rundt i stykket i denne vækstsæson førend jeg i går gik igennem stykket for at se om der skulle være et par store træer til en ordre i næste uge.

-Og dér; under nogle nu visne grangrene stod maskinen:

Napper

De gæve rumænere havde tyverisikret den efter endt brug ved at dække den så effektivt med gran, at vi totalt havde overset den.

Spændende var det, om den kunne køre efter 11 måneder i det fri.
Kom at se Viola danse: Tre træk i snoren, og så kørte den som havde den stået i et opvarmet lokale efter vinterservice.
Jeg gav mine fordomme et rap over fingrene og sendte en tanke til nu afdøde Jørgen Jensen, der for vel for mere end 20 år siden solgte mig denne hjemmegjorte og nærmest uopslidelige maskine.
Nu har de visne nåle fået en tur med trykluft, så de ikke antænder det lille vidunder, og vi er klar til den nye sæson.

6 tanker om “Så kører vi igen.

 1. Ellen

  Jeg elsker at få mine fordomme bekræftet, men det er langt sundere og bedre for mig at få dem gjort til skamme – sådan har du nok også haft det for nylig 🙂
  Vi har heller ikke været så hårdt ramt med nedbøren – heller ikke min familie i England, men der er steder, der er katastrofalt hårdt ramt. Det er ved at være normen med ekstremt meget regn, desværre.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg glædes også, når den type afkriminalisering sker for øjnene af en selv.
   Nedbørsmængderne falder forskelligt, og det er en af grundene til, at jeg ikke tilskriver klimaforandringerne et enkelt vådt efterår eller to.

   Svar
 2. Eric

  Sikken solstrålehistorie midt i regntiden. Det sagt, har vi været forskånet for megen regn i det nordjyske den senere tid- cyklisten klager ikke.

  Svar
 3. Donald

  Hurra hvor er det godt! Jeg synes det var godt sagt at du gav fordommene et rap over fingrene. Ja, på samme måde skal man huske at ikke alle tyrkere er fundamentalistiske uhyrer, men — hold da op det er svært!

  Min plæneklipper er efterhånden 6 år gammel, men startede igen uden problemer. Hvordan har man dog lavet de små vidundermotorer? Det er da fantastisk.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Der er disse små Honda-motorer, og så er der alle de andre.
   Honda-motorer sidder på stort set alle små kvalitetsmaskiner, og de kører under selv de sværeste forhold.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s