Svaler.

I går, d. 23.04, så jeg de første svaler over vores egne marker. Dagtemperaturerne oppe i nærheden af 20 grader burde bestemt også give liv til mange flyvende insekter.
Nattemperaturen, eller rettere morgentemperaturen, er derimod stadig under frysepunktet for udsatte steder. Denne morgen sørger en let vind dog for 3 C her lige før solopgang.
Vi vækstregulerede rødsvinglen i går. Det var tiden, for hovedskuddene er allerede halvt skredet igennem. Belært at sidste år, hvor behandlingen gav voldsom misfarvning af afgrøden, har vi dog trukket den til der ikke længere var risiko for nattefrost.

Den manglende aprilnedbør præger vårsæden. Hvor der er lerknolde har spiringen trange kår. Der skal nedbør til; men den er ikke sådan lige om hjørnet.
Vi må nøjes med at nyde de skyfrie solop- og nedgange.

Solnedgang 22.04.2020

10 tanker om “Svaler.

 1. Lene

  Her hos os har vi stadig nattefrost, der er mellem 1-4 graders frost om morgenen klokken seks, når jeg kører på arbejde. Men vi hører også til de udsatte steder.
  Der er i den grad mulighed for at opleve smukke solopgange og solnedgange

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Når blot der er fritgående dyr på disse ejendomme og godt med fluer, skal svalerne nok indfinde sig.
   Billedet er taget med min mobiltelefon. Den tager langt mere virkelighedstro billeder end mit kamera, som jeg reelt har skrottet.

   Svar
 2. Eric

  De vimse svaler er et sikkert og dejligt forårstegn. Da jeg arbejdede på cementfabrikken (og sådan er det garanteret stadig), byggede svalerne reder i den største cementovns cyklontårn. Her er lunt og masser af betonbjælker, betondæk og kroge, hvor der kan bygges reder. Når ungerne så var flyvefærdige, havde de 60-70 meters frit fald til at lære flyvningens kunst 🙂 I fabrikkens kridtgrav er der også digesvaler.

  Svar
 3. Ellen

  Flotte solopgange nydes også her. Til forskel fra dig går jeg dog i seng igen, når den er nydt 😉
  De er faktisk også tit flottere, hvis der er nogle skyer, solen kan lyse op nedefra … og regn trænger vi vist alle til efterhånden. Irriterende, at væden er så ulige fordelt.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ja. Vi kunne godt have brugt lidt af vinternedbøren nu. Men sådan er det ofte, når vinden går i øst i april.

   Svar
 4. Donald

  Ja – de smukke dage må man nyde, men jeg kan godt se at tørken rammer forskellige afgrøder. Det er dog ikke så slemt her, jorden holder godt på vandet fra Februar.

  Åh – her var det lærkerne, som jeg stod stille og nød hver dag!

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Her er det heller ikke katastrofalt tørt endnu. Blot har gødningen ikke fået regn nok til at virke, så nogle marker ser noget blege ud.
   Det er netop fuglesangen jeg savner mest. Min hørelse er så ringe på de høje toner, at lærker og andre sangere er borte for mig.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s