Støvets dag.

I går, d. 3. juni, dræede rødsvinglen. Fra kl. 16 og en time frem steg den ene støvsky af pollen efter den anden til vejrs og drev over marken.

Rødsvingel støver 03.06.2020

Der er stadig en del sideskud som endnu ikke har dræet, så der vil forhåbentlig blive flere bestøverdage; men regnet efter hovedbestøvningen skulle der være frøhøst om 34-35 dage.
Det holder næppe ikke stik. Bedst er det, om alle de senere bestøvningers frødannelse når at udvikle modent frø. Kan høsten trækkes til 6 uger efter hovedstøvningen er det optimalt.

Meget afhænger af de kommende dages nedbør. Det blive sandsynligvis bygevejr med torden fra i eftermiddag og frem. Både for meget og for lidt kan fordærve.
Skybrud som i  det midtjyske i går kan vi godt undvære.

 

4 tanker om “Støvets dag.

 1. Ellen

  Det er så ikke lige sådan et sted man skal opholde sig hvis man er græspollenallergiker!
  Men det er et flot syn – jeg husker når rugen dræede, da jeg var barn.
  Havde vi ligefrem skybrud (i Silkeborg, hvor vi er lige nu)? Det var godt nok også ret voldsom regn, vi oplevede hele aftenen.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg mener, at skybruddet var omkring Herning, så det har i nok ikke oplevet. Vi har heldigvis stadig denne voldsomme regn tilgode. 24 mm er det blevet til i denne omgang; men mere er måske på vej.

   Svar
 2. Donald

  Regnen her i nat var ikke en stille sommerregn, men heller ikke skybrud, heldigvis, blot en kraftig regn – men kun 9 mm. Markerne heromkring står så flot. Intet er slået ned. Min søns radiser har fået det vand, de har så hårdt brug for! Men i lidt større perspektiv så vil jeg tro at der er så meget vand i jorden her så ingen afgrøder kommer til at vantrives.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s