Støvet lagde sig.

24 mm over de forgangne to dages regn og byger. Endnu en gang regn lige efter bogen.
Markerne i Polen fik 15 mm, og det passer fint, for dernede var der faldet 70 mm i maj og behovet var derfor ikke så stort som herhjemme.
Pessimismen har trange kår i disse dage.

Luften bliver en anden, grundfarverne ændres.
Her er solopgangen d. 4 juni:

Solopgang 4. juni 2020

Og her ved solnedgang samme sted d. 5. juni:

Solnedgang 5. juni 2020

Den hvide spand midt i billedet står der for at minde mig om, at jeg stadig mangler at sætte 8-10 meter georginerække.
Nogle af de resterende knolde higer svært efter at komme i jorden. Alene denne knold kunne let deles, så den dækkede de sidste 10 meter række:

Georgineknold med spirer

Georginer er særdeles tolerante og lette at opformere, når de blot holdes fri af enhver form for frost.
Vi har aldrig købt en knold. Bestanden er bygget op på gaver og bytteri med naboer, kolleger og andet blog- og godtfolk.
I år er der, efter samme principper, kommet en hel murertrillebørfuld knolde ud i kongeriget, og der er stadig nok til eget forbrug.

Det er blevet populært at starte georginer tidligt; men venter man til omkring grundlovsdag med at sætte knoldene er man så godt som sikker på at være fri af nattefrost, væksten bliver nærmest eksplosiv og man har -helt efter den gamle lærebog- de første blomster når den første vårbyg høstes.

10 tanker om “Støvet lagde sig.

  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Tak! Der er naturligvis langt i mål endnu; men det er værd at glædes over alle små positive vejrudviklinger selvom om man nødvendigvis ikke behøver at vise glæden udad til.

   Svar
 1. Ellen

  Gør det virkelig ingen forskel på tidspunktet for blomstringen, at man er lidt tidligt ude? Jeg kan dog godt se, at de måske er længe om at komme godt i vækst, når jeg sætter dem en måned eller lidt mere tidligere end dig, men mine knolde får decimeterlange, næsten helt hvide stængler, der er meget skrøbelige og derfor nemt knækker af, når jeg sætter dem i jorden. Hvis jeg ventede meget længere med at få dem lagt, bilder jeg mig ind, at jeg sætter dem for langt tilbage.
  Skal vi ikke aftale af skrive på vores blogge, når vi hver især har de første blomstrende georginer? 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Bestemt gør det en forskel at være tidligt ude. -Hvis ellers frosten ikke sætter det hele tilbage til nul eller det der er værre.
   Nogle avlere driver endda georginerne frem i koldhus, og de har allerede blomster.
   For os er georginerne sensommerblomster. Jeg antager, at vi har de første blomster omkring 25. juli. Det slår sjældent helt fejl.
   Jeg vil prøve at huske et blogindlæg om blomstringen.

   Svar
 2. Kirsten Jensen

  Jeg køber frø og sår mine georginer hvert år. De gror som besat når de bliver plantet ud og allerede i juli blomstrer de. De få jeg har i spande og krukker lader jeg bare stå til jeg kan se spirer, før jeg planter dem om. I år har de bare stået i drivhuset, så jeg regnede ikke med at de kom men kun to ud af 10-12 stk er gået ud. Jeg orker helt ærligt ikke at grave dem op om efteråret, og jeg har heller ikke rigtig nogen god opbevaringsplads. Det er altid dejligt når sol og regn kommer i passende mængder når det er tiltrængt. Interressant at følge med i en landmands hverdag og overvejelser vedrørende dyrkning og høst.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Dette med at så georginerne er bestemt også en vej at gå. Når det er købte frø, er du nogenlunde sikker på sorten.
   Nogle tager frø af egne frøkapsler, og så bliver det nye sorter næsten hver gang. Det er et lidt større lotterispil.

   Svar
 3. Madame

  Det er imponerende, at du har fået så mange georgineknolde som gaver og ved at bytte dig frem. Du må endelig vise billeder, når de blomstrer.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg vil prøve at huske det med billederne, selvom mine evner ikke på nogen måde lever op til din standard for blomsterfotos.

   Svar
 4. Donald

  Nedbør pr. dag har jeg ikke, men den første regn var på 9mm og siden er total for måneden vokset til 23 mm – og alting står så grønt, det er så flot. Man må da sige at støvet har lagt sig! Og luften er ren. Men indtil videre har der stadig været støv fra regndråber på bilens bagrude, der ikke altid får læ af carportens tag.

  Svar
 5. natural2222 Indlæggets forfatter

  Alt ER grønt og flot i denne forsommer. Holder vejrudsigten stik, skulle der komme regn til os i morgen, d.11. juni.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s