-Og dér kom sommerfuglene.

I går invaderede sommerfuglene såvel de vilde som havens blomster.
Vi læssede græsfrø, og den mængde støv kræver, at man får lidt frisk luft mellem læssene.
Omme bag laden ind imod granerne står en stor gruppe burrer og medens vi stod og spyttede sort og blev enige om, at masker forhåbentlig forebygger bedre mod vira end mod støv så jeg at planterne var helt levende af sommerfugle.
Jeg har ikke tidligere set sommerfugle i den art, men i går vrimlede det med kålsommerfugle.
Ofte forbinder man burre med de stikkende frøstande, som hænger ved tøjet; men blomsten er en særdeles smuk lilla sommerfuglefrister.

Vi fik gang i vinterrapshøsten i går, og endte nede på en vandprocent på 7,5. Raps skal være under 9 procent, så det gik fint igennem uden tørring.
Høstningen tog næste generation sig af, så jeg havde tid til at nyde, at også sommerfugleblomsterne var invaderede.
Sjældent har dagpåfugleøje optrådt i så stort tal i vores have. Kålsommerfuglene var der også sammen med enkelte admiraler.

Sommerfugle 31.07.2020

Vårbyghøst og de første georginer i blomst følges ad, hvis man ikke tyvstarter, satser på frostfrit og sætter knoldene tidligere end primo juni.
Egentlig kunne vi godt have høstet et af vårbygstykkerne i går selvom valget faldt på rapsen, så det passer fint med, at georginerne nu er sprunget ud i et antal så der kunne plukkes buketter.

georginer 30.07.2020

9 tanker om “-Og dér kom sommerfuglene.

 1. Lene

  Skønne billeder. Her i Jylland sukker landmændene efter flere dages tørvejr . Vi er dog ikke klar til kornhøst før i august, men i næste uge starter kartoffelhøsten. God høst til jer 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Også god høst til Jer herfra. Min kollega i vort maskinfællesskab har kartofler til Kims. De begynder at modne; men skal først tages op i september engang.

   Svar
 2. Eric

  Tillykke med den gode høst!
  Sommerfuglene er en fryd for øjet. Vi har også pænt besøg, omend ikke så overvældende som på dine billeder. Her er det den vildtvoksende oreganos lilla blomster, der henrykker både sommerfugle og bier. Det er en smagstam oregano, som knap er værd at bruge i madlavningen, så det er da godt, at blomsterne kan glæde 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Når smagen ikke er der kan den være honningproducent i stedet. Det er en god vej at gå.
   Blomstrende krydderurter er rene bi-magneter.

   Svar
 3. Madame

  Nu er sommerfuglene endelig kommet også her. Da sommerfuglebuskene sprang ud, kom de heldigvis. Jeg har ellers læst i gruppen sommerfuglehaver på Facebook, at der kun er 1/3 så mange i år som ellers. Det fortæller biolog og sommerfugleekspert Michael Stoltze.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg har fulgt nogle af Michael Stoltzes skriverier i mange år. Han er særdeles vidende!
   Samtidig er der en underliggende tone: NU går det galt! NÅ, det gjorde det? Jamen, NU,nu, nu sker det.

   Svar
 4. Ellen

  Fint med de mange sommerfugle – der er også begyndt at komme flere og flere hos os – især i de blomstrende krydderurter (oregano og æblemynte), som du siger. Sætter du først dine dahlia ud i juni? Og de er så flotte og store på kun knap to måneder? Hmmm. Jeg tror min jord er udpint …

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jeg trækker den med at sætte knoldene, for så får jeg en nærmest eksplosiv vækst, som gør det sværere for sneglene at holde nede.
   Faktisk har jeg sat nogle knolde, hvor vi tog de første kartofler; blot noget vraggods fra bunden af en kasse. Det kører fint. De er i begyndende knop.
   Jeg tror bestemt ikke din jord mangler noget, man vinder blot ikke ret mange dages blomstring ved at sætte georginer tidligt.

   Svar
 5. Donald

  Jeg forstår ikke hvor de kommer fra, – det er som om nogle af sommerfuglene absolut vil ind i mit bryggers, der lugter lidt af terpentin.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s