-Og så er der pølser bagefter.

I aftes kl. 21 blev vi færdige med at høste rapsen. Vi har før haft et betydeligt større areal med raps; men sidste år i august kneb det med tiden og noget af rapsen blev endda sået rigeligt sent, og i år straffer sen såning i fuld skala. Gennemsnitligt blev det et normalt udbytte; men variationen markerne imellem var større end normalt.
Her et forkølet snapshot fra mejetærskeren i den dårlige mark. Åben afgrøde, og så kommer kamillerne og tager magten:

Rapshøst 02.08.2020

I det polske blev de også færdige med rapshøsten i går med et udbytte kun lidt under normalen. Det så ellers sort ud for rapsen en overgang med minus 7 grader i to nætter i starten af maj. Rapsen måtte på det nærmeste starte forfra.
Heldigvis er der dernede faldet mere vand end her i løbet af maj, og det rettede tilsyneladende op på den synkende skude.

Vejrudsigten for de kommende 10 dage er formidabel for høst. Sol, pænt med vind og stigende temperaturer.
I dag starter vi, om alt går vel, på det førstsåede vårbyg. Det er nok knapt tørt; men aksene er begyndt at knække mod jorden.
Det skal ind i laden, og derinde får vi nok ventileret et par procent vand ud på en god dag eller to med lav luftfugtighed.

Efter en god høstdag er det godt at sidde på trappestenen og nyde solstrålerne mod blomsterne.
Hundegården Guantanamo står stadig næsten ubrugt, pynter ikke og burde vel nok tages ned.
Lågen står altid åben. Zini er begyndt at grave sine kødben ned derinde, så lidt gavn gør den dog -ud over at støtte en herlig vinrød stokrose.

Stokrosernes leg med sollyset

Yngste drog mod møllen med det sidste læs raps. De holder længe åbent i høst.
Det er et familieejet foretagende med speciale i rapsolie. Omsætningen har rundet 1 mia. og bundlinjen har 2 decimaler på millionoverskuddet; men det hindrer ikke, at det er familien selv der står ved brovægten og vejer ind fra tidlig morgen til sen aften og for den sags skyld kører gummigeden, hvis noget raps skal flyttes rundt.
Nogle aftener, som nu i aftes, starter de havegrillen på kontorets altan, og så er der pølser og brød til dagens sidste hold traktorførere, og det giver en god snak om løst og fast.
Det glæder mig, at det var Yngste, der fik den oplevelse med i en tid hvor det ellers er indvejningskort og selvindtastede kundenumre der dominerer.

 

 

 

8 tanker om “-Og så er der pølser bagefter.

 1. Lene

  Herligt med sådant et familiefirma. Vores lokale foderstoffirma gav is på en varm høstsøndag sidste sommer

  Svar
 2. Madame

  Hvor er det hyggeligt med grillen på møllen, og at der bydes på pølser og brød efter en lang arbejdsdag.
  Heldige Zini der har en hundegård at grave kødben ned i 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Zini har aldrig brudt sig om at stå i hundegården, så det har vi stort set undladt. Omvendt er det godt at have den i jagtsæsonen, hvis der er andre hunde på besøg.

   Svar
 3. Donald

  ja det skal jeg love for, der er sket forandringer i vores levetid med både administration og samfunds-holdninger, – med teknik og menneskelighed. Det er værd at huske og det er også værd at finde de øjeblikke, hvor vi i dag tydeligt kan se viljen til at få tingene til at fungere, dé ting, som fungerer på trods af regler og forordninger.
  … i en tid hvor indvejningskort og selvindtastede kundenumre …

  Svar
 4. Ellen

  Det sidste lyder næsten som en travl og anstrengende, men smadderhyggelig, høstdag i de go’e, gamle dage (= min barndom …)
  Jeg bliver da helt nostalgisk – hvis man kan sige sådan.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det er netop smadderhyggeligt på møllen, og der er nærmest kamp om at køre dagens sidste læs og få del i snakken omkring kantinebordet.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s