Økuller.

I går eftermiddags kom det sidste korn i hus. Knastørt som det øvrige. Vi har høstet uden stop af regn eller andet vejrlig. Mejetærskeren har haft 3 stop i alt. 2 Remme er sprunget og i går gik rotorerne fast i den lange rughalm.
Rotorerne blev reparerede af en montør søndag morgen. Han stod på hovedet det meste af en times tid for at svejse de nye og kraftigere udbringere på.
Helt utroligt, hvad manden evnede med et svejseværk.

Årets sidste mark var Lindø. Udsigten er overdådig med Dræet mod nordvest, Æbelø mod nord
Høst Lindø. Mod æbelø. 16.08.2020

og Ejlingen mod øst.

Høst Lindø. Mod Ejlingen. 16.08.2020

Valdemar, som boede næsten hele sit liv på Ejlingen, er forlængst død og borte; men hans stuehus ligger der stadig og minder mig om de gode jagter han holdt. Særligt husker jeg duften af våd hund kombineret med gaslys og æblekage.
Vi fik altid hans æblekage til kaffen, hundene skulle endelig med ind for at tørre lidt inden andejagten efter kaffen og da Valdemar ikke havde strøm indlagt, gav gaslyset på én gang lys og varme i Den Store Stue, som kun sjældent var i brug og derfor havde en lidt særegen grundduft.

I gamle dage, da jeg drev naboøen Dræet, var der plads til at parkere 6-8 biler ved overkørslen til Dræet og Æbelø. Når vi skulle høste, lagde jeg presenninger ud på parkeringspladsen om morgenen, og så måtte man nøjes med plads til 2 biler den dag.
I går var der løst anslået 150 biler og et væld af turister, der som en slange snoede sig i vandet fra Lindø til Æbeløholm.

Lindø. Biler. 16.08.2020

Da jeg kom ned til mylderet med fyldt vogn var der tydeligt forargede turistblikke.
Tænk, at vi kunne finde på at ødelægge deres illusion om at være på landet ved ikke at møde i folkedragt med le og plejl over skulderen.
-Og alt det støv! Det er man dog forskånet for ved Frilandsmuseets høstdag.
Vi lokale beboere er endt et forstyrrende element i Aage V. Jensen-fondenes oplevelsesindustri.

Tilbage i virkeligheden ringede en nabo til Albertmarken og spurgte, om jeg havde styr på afbrændingen af halmballerne på marken?
Det satte gang i foretagendet, for ingen af os havde været i marken siden dagen før og halmballerne stod blot på marken og ventede på køberens afhentning. De havde været presset i en lille uges tid.
Vi kom af sted og fik slukket stubben omkring ballerne; men for en sikkerhed skyld og for at undgå at sidde brandvagt hele natten ringede jeg efter brandvæsenet, som hjalp med at få slukket færdig.

Brand i baller. 16.08.2020

16 x 500 kg halm blev til aske inden det nåede ud til Fynsværket, ingen led overlast; men tilbage står: Hvordan kan 16 baller halm ude midt på åben mark antændes?

Da jeg ikke bryder mig om den tanke, at der er en pyroman på spil, hælder jeg mest til at ilden må skyldes vreden fra ejeren af den nedgravede 900-tals-sølvskat en anden nabo fandt og museet fjernede i det tidlige forår få meter fra brandstedet.

6 tanker om “Økuller.

 1. Ellen

  Nattelivsbranchen har godt nok trange kår, men turistlivet overordnet set har da vist aldrig haft det så godt!
  Der er mange mennesker overalt – og visse af dem mener, at resten af verden er her for deres skyld og at hensyn pr. definition er noget, der skal tages af andre.
  De er skræmmende med antændelsen af bigballerne – din teori er meget sød, men næppe den rigtige, desværre.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ak ja. Den virkelige verdens ugerninger er desværre nok årsagen. Intet er så galt, uden…..
   Maskinstationen har fjernet de ubrændte baller. Det satte gang i tingene.

   Svar
 2. Donald

  Først troede jeg at fortællingen var, at halm kan selvantænde – men det fandt jeg hurtigt ud af ikke var meningen. Jeg synes det er vigtigt at orientere politi – men det gør brandvæsenet vel? Hvis der er en pyroman på spil, så kan det jo gå ud over levende væsener, dyr og mennesker. Når der er så mange mennesker fra andre steder og når de ikke er kendt med stedet, ikke føler sig ansvarlige for noget, så har man jo vandalisme.

  Kan forsikring hjælpe på tabet af så meget halm?

  Indlæggets beskrivelse af de mange turister er lige på kornet!

  Svar
 3. natural2222 Indlæggets forfatter

  Værdien for mig af 16 bigballer svarende til ca. 800 kg halm er 160 kr, så det kan ikke dække papiret til skadesanmeldelsen.
  Noget andet er tanken om, hvis nogen sætter ild på ting og sager. Det er virkelig ubehageligt.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s