Kølige morgener.

Denne morgen småregner det og i går morges var temperaturen nede på 7 grader. Efteråret kommer snigende. Morgenduggen samler sig på de fremspirende spildte rapsplanter.

Raps, spildplante, dugvåd 24.08.2020

I forgårs blev den del af Stationstrekanten, som veteranfolket ikke fik høstet under det skiftende vejr ved træffet søndag, høstet færdigt -naturligvis af en gæv veteran:
En 6-fods bugseret Dronningborg. Intet mindre.
Tænk, netop sådan en maskine høstede hele gårdens daværende kornareal i 1960-erne og starten af 70-erne.

Mejetærsker 6 fod 24.08.2020

Rapssåningen skrider planmæssigt fremad. Når regnen i løbet af formiddagen er passeret, går det løs i Krogen med plove og såmaskine.
Der skulle egentlig have været høstet rødsvingel endnu et år; men der er for mange væselhaler (En vild græsart, som er vanskelig for frøfirmaet at rense fra rødsvingelfrøet), så den må vige for rapsen et år før planlagt.
Vi pløjer stadig knastør jord op; men der er lidt regn på vejrudsigten stort set hver dag den næste uge, så mon ikke det giver fugt nok til en fornuftig fremspiring.

 

6 tanker om “Kølige morgener.

 1. Madame

  Ja, det er tydeligt, at efteråret kommer snigende nu. Det er sjovt at se den gamle Dronningborg høste. Hvor er det flot, at den er blevet holdt vedlige. Vi har fået 7 mm regn i nat – noget der var tiltrængt.

  Svar
 2. Ellen

  Du sendte mig atter engang tilbage i tiden. Hyggeligt 🙂
  Min far udskiftede sin 4-fods røde mejetærsker (husker ikke mærket) med netop sådan en 6-fods Dronningborg – en 50 % udvidelse af kapaciteten! Jeg kørte den sommetider, men var ikke vild med at bakke med det monstrum bag traktoren.
  Er det fordi du står op midt om natten, at du observerede 7°? Vi havde 16,7 da jeg stod op kl. 8, men det har selvfølgelig været langt op ad formiddagen for dig 😉

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Procentvis var det en voldsom udvidelse dengang, og jeg husker også det problem med at bakke: Der var totalt spærret for udsyn. Man måtte af traktoren for at se, om der holdt noget i vejen.
   Det var kun en enkelt morgen kl. 4 temperaturen var så langt nede; men det var helt befriende at mærke kulden.

   Svar
 3. Donald

  Var det også en veteran, der stod for vedligehold og kørsel med Dronningborg – maskinen? Det er jo et stort arbejde, tænk at den kunne fungere!

  Ja her er morgenerne også køligere, men om eftermiddagen er huset alligevel varmet op af solen – og holder på varmen til henad morgenstunden.

  Som altid er det dejligt at se spirende marker. Der er nogle stykker heromkring, som er blevet så flotte! Jeg må ud og se i morgen!

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ja, han er selv i begyndende veteran-alder og interesserer sig for at skrue og reparere, hvilket er gået i arv, for sønnen har et mekanikerværksted og minsandten om ikke sønnesønnen også roder i gamle motorer.
   Alt grønne nu igen. En dejlig fornemmelse.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s