Såstart.

Det har været en usædvanlig varm og tør første halvdel af september.
Vi startede i forgårs, d. 16. september, med hvedesåningen. Temperaturen nåede den dag op på 26 grader.
Starten blev ikke uden vanskeligheder. Fælgpladen på såtraktoren revnede. Heldigvis blev det opdaget, da vi fyldte såkassen. Det kunne have været gået helt galt.

Sådan en fælgplade fandtes kun i ét eksemplar i hele landet, og lå på et lager nær Herning. Så det var afgang med vest og med 4½ timers forsinkelse var vi kørende igen.
Vi havde pløjet lidt foran aftenen i forvejen, og med de høje temperaturer nåede jorden at blive ret knoldet; men ellers er såbedet tæt på det ideelle.

På trods af de sommerlige temperaturer ses efterårets komme. Jeg har været et par timer i juletræerne de senere dage. Skoven skifter farvetoner. Om morgenen er duftene anderledes. Skovbunden bliver rigere på svampe.
Midt i såarbejdet fik jeg meldingen om, at der om morgenen var set to biler fra hjemmeplejen holde i nærheden af en gæv gammel jægersmands hus.
Det gjorde mig noget nervøs, for mandens helbred har før været bedre.
Jeg ringede ham op for at kontrollere om der var noget alvorligt på færde.

Telefonen blev heldigvis taget, og jeg indledte med lidt snak om andejagten jeg var til forleden.
“Jeg har ellers været helt ude af den de seneste dage.” lød det efter lidt smalltalk.
Uha, nåede jeg at tænke. Nu kommer måske årsagen til bilernes besøg.
” Min gravhund har været løbet væk!”

Tænk at man kan glædes sådan over at høre om en bortløbet hund.
Det gamle jægerhjerte bankede, helt som det altid har gjort, for hundene og vildtet. Hunden var hjemme igen; alt var godt.
De plejebiler har haft anden adresse som mål. Det skulle da også lige passe, at der skulle støde noget til her lige op til jagtsæsonen.
Cerutten brænder endnu.

7 tanker om “Såstart.

 1. Ellen

  Den ene fælgplade kan I da vist kun have fundet via internettet? Ellers har det været noget af en detektivopgave!
  Sommetider bliver man glad over de underligste ting – underlige hvis ikke man kender konteksten. Godt, at din gamle jægervens cerut åbenbart har tænkt sig at brænde lidt endnu 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Nettet giver mulighed for at reducere lagrene af reservedele. Forhandlerne har et internt netværk, så man -medens man taler med værkstedet- får afhentningsadressen. Enkelte gange er adressen i Nordtyskland; men det er jo i princippet ligegyldigt. Der ligger et minimum af reservedele hos de enkelte forhandlere.
   Skulle en stump ikke være at finde i DK er den fremme hos os i løbet af 24 timer fra det lager den nu måtte ligge på i Nordeuropa, såfremt vi ikke selv ønsker at afhente.

   Svar
 2. Madame

  Det var dejligt, at den gamle jægersmand ikke fejlede noget – men sikke en forskrækkelse.
  Hvor er det smukt at se den røde fluesvamp – her er de ikke kommet frem endnu.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ja, det var godt, at han ikke fejlede noget. Her vælter fluesvampene op; smukke og giftige. Heldigvis er der en del markchampignon i foldene også.

   Svar
 3. Donald

  Jeg ler højt når jeg læser sådan noget – eneste pladefælg var i Herning og den blev hentet! Det er altså stort at det kan gøres på mindre end 5 timer. SÅ blev der sået, heldigvis. Det så ud som om man havde god tid, men jeg læste et indlæg om at det alligevel ikke er så nemt pga. dato krav i landbrugs-forordninger angående efterafgrøder. Bevar mig vel for den slags bureaukrati!

  Svar
 4. Lene

  De reservedele kan godt nok føles langt væk, når man gerne vil i marken, inden regnen kommer 🙂 Godt at din jagtkammerat er ved godt mod og kan se frem til jagtsæsonens glæder.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s