Det spirer og gror.

Temperaturen i jord og luft ligger denne oktober væsentligt over gennemsnittet. Hveden som blev sået 17. og 18. oktober stod allerede i på 10. dagen i rækker.

Som bekendt er der jo i landbruget ikke noget der er så godt, at det ikke er skidt for noget.
Det spændende er nemlig nu da hveden allerede er fremspiret, om fritfluer, græsfluer og brakfluer stadig er aktive i de lune vejr og vil gøre skade, eller om daglængden styrer mere end temperaturen, så de kan lade hveden i fred.
Det er under alle omstændigheder tilladt at nyde fremspiringen.

På den jagtlige side vil vi i dag holde den første jagt efter de nye coronatiltag. Vi skulle egentlig have været over 20 deltagere; men har reduceret til 16, så vi kun er gruppens medlemmer.
Det er så tilladt at være 2 hold a 8, når vi blot på intet tidspunkt er samlet. Der bliver os med hunde til at drive og skyde bagud i såten samt et hold til at stå for.
Spisningen bliver med behørig afstand mellem deltagerne fordelt på to steder, og maden vil være portionsanrettet ved ankomst.
Vi har valgt at følge den udsendte “Vejledning for fællesjagter” til punkt og prikke. Først og fremmes for at minimere risikoen for smitte, dernæst for at sikre at alt går ordentligt til.

Vejledningen kan, ved interesse, hentes på denne adresse:
https://www.jaegerforbundet.dk/om-dj/dj-medier/nyhedsarkiv/2020/vejledning-for-faellesjagter/

Der bliver brug for en del telefonsnak under jagten for at få tingene koordineret, for især andesåterne er store i forhold til deltagerantallet; men det skal nok lykkes hvis ellers ænderne ikke er alt for dygtige til at finde hullerne i skyttekæden.

På søndag går det løs med byjagten, som også skal tilpasses efter samme skabelon.
Lidt skæbneironisk er byjagten i år rykket grundet at harejagten er ændret så den først går ind 1. november mod tidligere 1. oktober.
Byjagten har ellers siden starten i (vistnok) 1971 ligget den sidste søndag i oktober.
Havde vi bibeholdt denne dato havde coronarestriktionerne ikke i samme grad påvirket jagten og især de tilhørende spisninger, som for byjagtens vedkommende altid har været en ikke uvæsentlig del af helheden.

På den anden side er det måske meget godt.
Coronaen har ikke ændret smitsomhed på en uge.
De nye begrænsninger er vel dem man burde have levet efter hele oktober, hvis den nuværende spredningshastighed skulle have være undgået.

7 tanker om “Det spirer og gror.

 1. Ellen

  Det sidste er nok rigtigt, og det er i hvert fald rigtigt, at det kun er vores opførsel, der har ændret sig – coronavira trives desværre stadig i bedste velgående, så det var nok meget godt, at noget af jagten er blevet ændret til november. I det mindste foregår selve jagten udenfor, men den efterfølgende jagtmiddag er vel en væsentlig del af fællesskabet?

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Jagtmiddage er væsentlige. Vi var 7 personer i samme store spiselokale. Maden var anrettet. Alt føltes sikkert.
   Men jeg tænkte bestemt over, og det var viist eller tosset at deltage.

   Svar
 2. Madame

  Coronaen griber ind i hverdagen hos os alle sammen. Det er voldsomt, hvis det skal vare hele vinteren. Vi har lige aftalt at genoptage møderne med vores oplevelsesgruppe. Det bliver udendørs og i Dyrehaven. Og i stedet for at gå ud og spise bliver det en picnic med medbragt mad. Picnic i november har jeg aldrig prøvet før.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Det er bestemt en god ide med udendørs spisning. Det er blot et spørgsmål om påklædning. Efteråret og vinteren er smukke årstider.
   I dag var skoven i sine smukkeste farver. Smukt, selv om det var gråt og regnfuldt hele dagen.

   Svar
 3. Donald

  Jeg læste i dag at en ung mand – en musiker og dirigent som blev født da jeg var 18 år – er død af Covid-19, det var dirigenten Alexander Vedernikov, ikke at jeg har haft noget med ham at gøre, men det slog mig at det var en forholdsvis ung mand, 56 år, den næstbedste alder. Så jeg er blevet mere forsigtig og tilhænger af forsigtighed, som I udviser ved andejagt og fællesspisning og … byjagt? Hvad i alverden er byjagt? Såt kan man slå op, men byjagt 🙂 Det kunne give anledning til misforståelser.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Byjagt er et selvopfundet ord. Det startede dengang fordi nogle jægere her i landsbyen fik ideen om at gå på jagt sammen en enkelt dag om året. Først og fremmest for hyggens skyld og dernæst fordi man derved kunne drive såterne uden hensyntagen til skel.
   Det blev en sådan succes, at byjagten er blevet gentaget hvert år siden. Der er kun en enkelt jæger tilbage, som har deltaget siden den første jagt og dermed var en af initiativtagerne.
   Der er blevet ført protokol over deltagere, jagtudbytte og særlige hændelser siden 1987.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s