Nyt fra kredsen.

På denne årstid ser vi efter nye traktorer i katalogerne.
Der skal i år indkøbes 3 spritnye, og udvalget er stort.
Heldigvis drejer det sig om legetøjstraktorer fra yngste generations ønskesedler, så vi slipper 4-5 mill. billigere end hvis det havde været fra egen ønskeliste.

Modeltraktorer og -maskiner er tilsyneladende blevet en stor artikel for både børn og samlere, for i kataloget fra firmaet P.Lindberg fylder disse hele 2½ side.

Som i så mange andre sammenhænge stilles der store krav til de flotte farver; men ved valg af korrekturlæser er man ikke kræsen:

Ude i den virkelige verden hygger jeg mig i de små stykker med juletræer jeg har tilbage.
Heldigvis stoppede jeg med at plante i større stil for 10 år siden, for priserne på eksport-træer i standardstørrelse og -kvalitet er stadig helt i bund.
Jeg sælger nu til nogle få – i eksportsammenhænge- mindre kunder, som har brug for større træer samt mindre partier med krav om hurtig levering af nyfældede træer.
Det passer mig godt ikke længere at stå i mudder til knæene fra morgen til aften; men var man ung og driftig var det måske ved at være tiden at plante. Det er når alle andre flygter, at man skal investere.

I stedet for at investere langtids kan man glædes over årets vækst. Rapsen har udviklet sig voldsomt i det milde efterår. Det bliver spændende, hvad sådan nogle planter kan udvikle sig til over de næste 7 måneder:


9 tanker om “Nyt fra kredsen.

 1. Mette L

  Det gør ondt langt ind i sjælen, når der ikke bruges penge på ordentlig korrektur 😦

  Svar
 2. Madame

  Det var da utroligt – jeg græmmes over at se ordet kredsne i kataloget.
  Når du fortæller om traktorer, kommer jeg til at tænke på vores Torup marked, hvor der en lørdag var mange traktorer. Aldrig har jeg set så mange mennesker og i alle aldre på markedet.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Veterantraktorer er blevet en meget populær hobby. Der er mange træf rundt omkring, ligesom der er veteranpløjning og andet veteran-markarbejde i løbet af dyrkningssæsonen.

   Svar
 3. Ellen

  Det irriterer mig virkelig, at folk ikke længere gider bruge tid på korrekturlæsning – og så oven i købet ofte bliver smækfornærmede, når man i høflige vendinger gør dem opmærksom på fejlen. Det er selvfølgelig for sent i et katalog, men så skilte i supermarkeder, fx … man skal sandelig ikke træde butikschefen for nær (heller ikke uden for hold afstand-tider 😉 ), når man med et glimt i øjet gør opmærksom på en eller anden grinagtig fejl.
  Jeg håber dine valgte traktorer falder i god jord (tøhø) hos modtageren.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Den slags henvendelser er jeg holdt op med. Der er kun utak at hente.
   Traktorerne skal i al fald nok blive brugt. Alle 3 har allerede hver i sær en betydelig maskinpark med tilhørende veldrevne sandkasser.

   Svar
 4. Donald

  Så flot en raps! Det var dog fantastisk.

  De små traktorer er virkelig pragt-stykker. Det fik mig til at huske at jeg så en stolt far med to elektriske børnebiler – styret af børn – på fortovet; hvis han ville have en bedre børnebane kunne han have brugt vores fællesareal og stierne der med SF sten. Er det fremtidens chauffører, der kører dér? På billedet er der også et par “samlerobjekter”, det var nyt for mig.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Rapsen har næppe nogensinde været flottere på nuværende tidspunkt.
   Ja, der er faktisk samlere på dette felt også. Jeg kender ikke lige nogen; men der samles på alverdens ting, så hvorfor ikke også modeltraktorer.
   Havde jeg i dag haft min barndoms tegneseriehæfter i nummereret orden uden æselører, havde de også været en mindre formue værd.

   Svar
 5. Lene

  Vi er en stor kreds af mennesker, som græmmes over et firma, som ikke er kræsen med sine valg af ord.
  Her i huset har traktorer aldrig været på ønskelisten, undtagen hos den voksne landmand 🙂 Vores børn har begge arbejdet hos os efter deres gymnasietid, men landbruget har aldrig sagt dem noget. De er stolt af deres far og følger med i landbrugets genvordigheder, men det er ikke deres interesseområde.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s