I sidste halvdel af februar skal der ikke meget til førend naturen vågner efter vinteren.
Vi har fået forårstemperaturer og solen har fået mere magt.
I forgårs, d. 19. februar, så jeg for første gang i år viber inde over vores marker. Den oplevelse er ellers i mange år forbeholdt februars allersidste dage og ofte er vi henne i starten af marts. Det tyder godt for det gryende forår.
Vintergækker og erantis myldrer frem. De var faktisk klar under sneen, så vi gik direkte fra isblomster i vinduet da det frøs 14 grader d. 13. februar

til rigtige blomster foran baghuset d. 19. februar

Bierne var i går aktive for første gang i år. De tog en tiltrængt toilet-flyvetur efter en hel vinters ophobning af affaldsstoffer, og holder den fine vejrudsigt for i dag, vil der sikkert være enkelte erantisblomster så langt fremme, at der er pollen klar til første bibesøg.
Markerne er naturligvis én stor gang mudder i overfladen; men der er ikke meget vand i jorden lige under pløjelaget, så når alt er gennemtøet kan jorden hurtigt blive farbar.
Vi skal levere det sidste byg fra laden mandag, så med lidt held kommer ploven på tirsdag, så vi kan få vendt et stykke sandjord, som har ligget med græs 4 år.
Det ville have godt af at ligge og få lidt frost og nedbør inden såning, så græsmåtten ikke kommer til at virke som et spærrelag for roddannelsen.
Det rykker i de gamle cirkusheste, så snart de lugter savsmuldet!
Det er så dejligt og livsbekræftende med forår. Jeg bliver aldrig ven med sne og kulde.
I forhold til arbejdet i skov og hegn kunne vi godt have brugt en uge mere med frost. Vi mangler at få fældet en hel del.
-Men foråret kom, og det skal være så hjerteligt velkommen.
Vi har meget vand rundt omkring på enkelte af markerne (altid de samme), så før frosten satte ind, nåede de at grave render, så nu fosser vandet ud i grøfterne.
Oppe hos os varer det længe før vintergækkerne titter frem, jeg har kigget. Men efter mange års bloglæsning ved jeg, at vi er langt bag jer andre med forårsblomster, så jeg venter 🙂 Men luften emmer af forår nu.
De 200 km eller mere i luftlinje gør en forskel. I har lidt mere barske vilkår at drive landbrug under.
Hehe – “toilet-flyvetur”. Det er jo logik, men jeg har da aldrig skænket det en tanke, hvad der egentlig sker … eller ikke sker … i et bistade under vinteren.
Det lyder som om det godt kunne gå hen og blive et godt forår for en landmand.
Det ser rigtig fornuftigt ud i markerne lige nu, og markedet for korn og frø er samtidig prismæssigt i sælgers favør, så det er i skrivende stund svært at bevare den sande pletfri pessimisme når man er planteavler.
Jeg har også lagt mærke til viben og hørte den for første gang i går, da vi gik tur i 10 gradres varme og solskin. Tænk at foråret kan komme så pludseligt. Det er ikke mange dage siden, vi havde isnende kulde.
Det er gået rigtig stærkt i år! Vi nåede op på 13 grader i går og isen på gadekæret er stadig 10 cm tyk.
Det var dog utroligt så lidt undertegnede kender til livets mest grundlæggende ting, — at bier skal ud om foråret for at skille sig af med affaldsstoffer, det var nyt omend meget logisk!!! Tak for den beskrivelse!
Her var der jo ikke den helt strenge frost, og jeg ledte på mine ture forgæves efter rigtige forårspionerer – men bortset fra grønne knopper på glansbladet hæg/majtræ (Hegg på norsk) har jeg ikke fundet noget.
Det er mandag og byggen bliver leveret nu, tænker jeg.
Vi er netop færdige med leveringen. Nu får vi at se, om vi ikke trækker den lidt med at starte pløjningen.