Den sidste rede.

Forårssåningen går rimeligt planmæssigt fremad.
Vi fik et kort stop i arbejdet omkring d. 5. april, da let snefald og frost sneg sig ind ad bagdøren;

men det var, som ventet, kortvarigt, og nu går det løs igen.

I skrivende stund mangler vi at så byg på forlandet i Albertmarken og hvis alt går efter planen når vi til den sidste mark med vårkorn i løbet af dagen i dag.

I Albertmarken har vi pløjet halm ned umiddelbart før såning. Det er egentlig helt vemodigt.
Denne halm, som nu ligger under mulde, var de sidste avlsminks sidste redemateriale inden de -sunde og raske dyr uden corona- blev gasset trods deres gener i verdensklasse.
Minkavleren på naboejendommen har gennem årene hjemtaget utallige præmier for sine avlsdyr; men nu er den epoke forbi og ormene er ligeglade. De skal nok tage sig af resten og forhåbentlig frigive næringsstoffer til en prima maltbyg hen over sæsonen.

Tilbage står de tomme minkhaller og venter på politikernes beslutninger i forhold til nedrivning. Forude venter stadig enorme omkostninger til et helt fags fysiske afvikling.

Tænk! For få år siden var det tæt på, at Yngstesønnen valgte at uddanne sig inden for minkavl. Han havde arbejdet med mink efter skoletid fandt faget spændende. På hans første landbrugsskoleopholds første uge skulle de lave en model af deres fremtids drømme-landbrug. Han byggede en minkfarm!

6 tanker om “Den sidste rede.

 1. Madame

  Hvor var det dog heldigt, at din yngste søn ikke valgte at uddanne sig inden for minkavl. Jeg har ondt af minkavlerne.
  Jeg er dog glad for, at vi ikke længere har minkavl i Danmark – pelsdyrfarme er ikke oppe i tiden. Her har man forbudt pelsavl eller iværksat udfasning af minkavl: Storbritannien, Østrig, Norge, Holland, Belgien, Luxembourg, Tyskland, Frankrig, Spanien, Slovakiet, Tjekkiet, Polen, Serbien, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Slovenien og Bosnien-Hercegovina.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Ja, det er blevet “rigtigt” af fravælge pels, så det var nok meget godt, at han gik en anden vej.
   De unge pelsdyr-uddannnede som f.eks. tager 5 år som driftsleder på en asiatisk farm kan dog tjene så store penge, at det overstiger enhver ung (-og gammel ikke mindst ) mands fantasi. Vi havde virkelig ekspertise i verdensklasse.

   Svar
 2. Ellen

  Det glæder mig på din søns vegne, at han uden at vide det valgte rigtigt … jeg har nu aldrig forstået, hvorfor det skulle være så attraktivt at have en minkpels, men det er da hårdt for dem det går ud over, når et helt erhverv på alle måder slås ihjel på ganske få uger.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Den uddannelse ville have krævet, at han tog arbejde i udlandet, sådan som tingene har udviklet sig. Det havde passet rigtig skidt i forhold til vort planlagte generationsskifte.
   Det eneste stykke pelsværk jeg ejer er det vi handlede om for et par år siden. Corona og anden dårligdom har gjort, at jeg ikke har fået den omformet til den hat jeg drømmer om. Jeg kan næsten heller ikke nænne det. Det er et rigtig fint stykke håndværk uanset, at det på ingen måde er moderigtigt.

   Svar
 3. Donald

  Nu kan jeg ikke læse “Albertmarken” uden at tænke på det indlæg om Albert Den Sparsommelige.

  Hele historien om Corona-pandemiens ankomst, forebyggelse mod større antal dødsfald i Danmark og hel og delvis ekspropriation af forretninger efterlader mig med en undren: Det er godt at Minkavlerforeningen har været seriøse og gjort opmærksomme på både overgrebets betydning for eksport-statistikkerne og for mennesker i erhvervet, – men jeg tænker hele tiden “kunne man ikke have gjort mere?” Og hvad med de små virksomheder og alle de ansatte?

  Kan man virkelig sige til en lille butik, fx. tøjbutik som de to små herreekviperinger vi har her i Helsinge, at nu skal i bare holde lukket? Og så sender man kunderne over i Kvickly 300 meter væk, hvor man kunne købe (billige) skjorter, tøj, undertøj, sokker, sko (lige for tiden mangler de gummistøvler!) og så videre. Nej altså.

  Den gode bagside af den historie er, at Kvickly-ledelsen har besluttet at dele overskud fra 2020 med de små forretninger i Gågaden.

  Min egen situation – efter en kræftbehandling, der efterlod et meget formindsket immunsystem – er jo utrolig, jeg er jo blevet reddet i flere omgange! Jeg har ikke været udsat for en alvorlig smitterisiko, fordi man har begrænset samkvem mellem de unge og halvgamle mennesker, jeg er i kontakt med når jeg køber ind eller går søndagstur i et tætbefolket turområde (Men jeg véd at man kunne have løst problemerne på andre måder).

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Som stat kan man gøre næsten hvad man vil.
   -Men godt, at noget blev gjort (næsten) i tide!
   I f.eks. Brasilien kører det efter bedste beskub for ikke at nævne nabolandet Sverige, hvor dødeligheden stadig langt overstiger den danske; også når der måles pr. 100.000 indbyggere.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s