Grøde.

Det er svært at forestille sig en mere frodig start på juli måned. Den sidste junidag gav mellem 26 og 14 mm regn.
Bygerne faldt meget uensartet, så dette med at have regnmålere rundt omkring i markerne viste endnu engang, hvor forskelligt sommernedbør kan falde.
Nu er ønsket for en gang skyld samme vejr, som feriefolket drømmer om: 25-28 grader og sol fra en skyfri himmel frem til 1. september; men sådan går det nok næppe.

Frodigheden gør sig også gældende i bestøverbrakken. De mange forskellige arter vælter frem.
I øjeblikket dominerer blomster af hør, boghvede og honningurt billedet; men også blodkløveren er så småt ved at komme med sammen med de vilde valmuer. Når det sker, skifter billedet fra blå-hvidt til rød-hvidt.
Insekterne registrer vist ikke den slags detaljer. De arbejder.

Nede i de indhegnede juletræer i Sandmosen blev der også arbejdet. En lille buk havde lært sig at forcere hegnet så han i ro og mag kunne tage kampen op mod de små træer.
Vi havde fået ham jaget ud forleden; men denne morgen var han tilbage igen.
Jeg har prøvet det før: Når først de har tillært sig springmanøvren er et dyrehegn på 1,75 meter ingen forhindring.
Fristelsen er for stor med alle de små træer og samtidig ingen fare for at blive jaget af de større bukke.
Der var kun én vej, selvom han ville være blevet et flot trofæ om 2-3 år.
Han blev taget på fersk gerning lidt i 5 i morges medens han fejede løs på grantræet lige bagest i billedet.6 tanker om “Grøde.

 1. Ellen

  Hvis ikke man vil høre, må man føle, som min far altid sagde. Min far, som aldrig har slået på hverken børn eller voksne …
  Surt for den lækkersultne buk, men godt for fryseren 🙂
  Jeg tror ikke, at vi har haft så frodig en have før, men jeg ønsker mig altså ikke tørvejr fra nu af, men vil meget gerne have lidt natteregn indimellem!

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Lad gå med lidt natteregn. Til forskel fra haven skal marken ind i modningsfasen nu, og til den fase er der ikke behov for mere vand. Særligt frøgræsset, som skal høstes inden længe, kunne god bruge lidt ørkenvejr; men det får vi næppe. Det regner fra nord nu, Så måske holder den gamle vrøvlesætning: Det regner aldrig fra nord; men når det regner fra nord holder det aldrig op. (Den bruges også om regn fra øst, så er man ligesom dækket ind halvvejen rundt.)

   Svar
 2. Madame

  Det er utroligt så højt et rådyr kan springe. Vi har oplevet det i haven, hvor vi sad, og et rådyr sprang over en meget høj busk lige ved siden af os.
  Naturen er utrolig flot lige nu – jeg nyder de mange vilde blomster.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Når først et rådyr opdager, det dyrehegn kan forceres er der desværre ikke noget at stille op. Det eneste der kan hjælpe er, hvis en gammelrå med lam går i indhegningen. Hun skal nok vide af at få sådan en knægt jaget på porten.

   Svar
 3. Donald

  Det var da vist et pletskud (ud fra min begrænsede viden om skud for boven).
  Jeg har prøvet at så blodkløver for mange år siden, men de skal have mere sol end jeg troede. Her ser vi et billede på åben mark. Har slået den op og ser på Wikipedia at den og hør og de andre bestøverblomster kan sås hurtigst muligt efter en kornafgrøde. Det læser jeg sådan at den ikke trives i skygge eller halvskygge (så det kunne være grunden til at min strategi med blodkløver på en uren plæne for at rense den, ikke rigtig fungerede.)

  Svar
 4. natural2222 Indlæggets forfatter

  Kløver skal ikke have al for meget kamp om pladsen. Samtidig klarer den selv kvælstofforsyningen, så hvis jorden er meget velgødet eller er humusrig får den let svære kår.
  efter juletræerne er knust kræver den store mængde nåle og grene en masse kvælstof i starten og derfor får kløveren gode forhold.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s