Så gik den ikke længere.


Mine gamle læderstøvler har fulgt mig rundt i landet samt til Grønland, til Asien, til Sydamerika, til Afrika.
-Og så, på en gåtur på sølle 5-6 km rundt i mit fødesogn, arrangeret af https://www.facebook.com/nordfynskguide, gik sålerne på de gamle travere løs; men jeg nåede da rundt med de gamle, nu såleløse, pramme på fødderne.

Denne morgen, hvor det regner rigtig efterårsagtigt og ikke ligner noget der kan bruges til at så det sidste stykke hvede ved, har jeg søgt nettet af for mulig forsåling.
Det ser faktisk ud til, at nye såler på gamle støvler stadig er en mulighed.
Det er naturligvis totalt urentabelt at forsåle støvler, der kan nyerhverves for en sølle tusse; men det kunne nu være morsomt, for de gamle støvler er virkelig gået til og passer som var de støbt til mine fødder.
Forsålingsomkostningen burde måske endda kunne fratrækkes under kontoen “Images-pleje”.

Det var en spændende og også lidt skræmmende oplevelse at være den gamle fortæller på gåturen sognet rundt.
Dette at være blandt de sidste som kan overlevere de gamle historier om La´s Petter i Kile Mose, som reelt delvist levede at krybskytteri.
Fortællingen om Stærke Rasmus på Flodemålene (Udtaltes Flodmålen) som egenhændigt trak afsted med en selvbinder og i øvrigt ved en festlig lejlighed smagte is første gang i den tro, at fromagen ved en fejl var frosset for festens køkkenpersonale.
Anna, som aktivt brugte det gamle ord “lutte” om sin gårdbestyrers gangart. Nu er ordet kun anvendt i den kortbenede hønserace luttehøns.
-Og så vist nok et par historier mere.
Kunne der fås en ordtæller til telefonen ligesom man kan få en skridttæller, var det vist blevet til et ret stort tal; men gruppen holdt til både gåturen og ordstrømmen -og bygerne trak pænt udenom under hele turen.

12 tanker om “Så gik den ikke længere.

 1. Kristine

  Hvis du vil betale mere end 1000 kr. for et par nye støvler, kan jeg kun anbefale Hanwag og de kan forsåles igen og igen. Tip: De sidste år har både Friluftsland og Eventyrsport haft meget fordelagtige Black Friday-tilbud og begge giver rabat til medlemmer af Forbrugsforeningen..
  Jeg har to par- henholdsvis et gammelt og et midaldrende, da jeg bruger dem dagligt i perioden oktober-april og jeg skåner dem ikke, så jeg rengør og fedter dem ind efter behov, så de fortsat trofaste undersåtter.
  Mvh.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Tak for tippet. Jeg prøver i første omgang forsålingen. Jeg har fundet en skomager lige ved siden af min ældste svigerdatters arbejde, som mener at kunne klare det i en håndevending.

   Svar
 2. Kirsten Jensen

  Sådan et par lækre, trofaste støvler fortjener da et par nye såler. Resten er jo i perfekt, godt tilgået, stand. De er ikke sådan lige til at erstatte. Rigtig god aften her fra Bornholm.

  Svar
 3. Ellen

  Det er, heller ikke i mine øjne, et spørgsmål om hvorvidt det kan betale sig, men hvad de givne støvler betyder for én. Jeg fik syet en ny lynlås i et par (ikke vandre-)støvler, fordi det ganske enkelt var de bedste jeg nogensinde havde haft på mine fødder. EN lynlås kostede mig 600 kroner at få syet i, så da den anden gik efter et par måneder, røg støvlerne ud, men da var det også tæt på forår, så det var nok sådan det skulle være.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   To nye såler inkl. montering for 500,-. Det synes jeg er ganske fornuftigt for at skåne fødderne for at skulle gå et par nye støvler til.

   Svar
 4. Donald

  Sikken et pragtfuldt billede af de trofaste støvler, rejsekammerater, tænker jeg, gået til, som kun de bedste sko og støvler kan – lavet af et materiale, der har holdt til lidt af hvert (til at spadsere, gå, slentre/lutte, liste) jeg kan godt forstå du ledte og fandt en skomager – det var da dejligt. Vi må høre hvordan det går … hvordan de går bagefter.

  Jeg noterer mig Kristines råd med Hanwag støvler, men sidst jeg prøvede nogle “autoriserede” vandrestøvler, var det ikke godt for mine fødder – så de røg til genbrugsbutikken.

  Forleden kom jeg forbi en af de nyeste såmaskiner, anslået 6 meter i længden (som en større personbil) og meget bred – der var linet op til et stort stykke (jeg anslår det til 3 marker à 15 ha ved siden af hinanden, som nu bliver drevet sammen) og det må da være et monstrum, som der skal være en vis mængde arbejde til, førend det kan betale sig at leje sådan én. Sådan noget er interessant. Min gamle skolekammerat spurgte om hvad man egentlig lærer i skolen, som kan bruges i det erhverv, man senere kommer ind i, og jeg håber at de skolebørn vi har her får lov at komme ud og se på sådan en maskine i arbejde.

  Men der blev sået og jeg håber også at du får sået og at det kommer op i en fart.

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Vi har netop i det polske vedtaget at gå fra en 4-meters såmaskine til en 6-meters.
   Herhjemme bliver vi nok ved de 4 meter en tid endnu. Vi har mange små marker.

   Svar
 5. Lene

  Godt du har fundet nogen, der kan hjælpe dig med sålerne. Gode sko/støvler er værd at ofre penge på.

  Svar
 6. Gitte Jerner

  Jeg kan godt forstå, du gerne vil have forsålet de gode støvler, der passer perfekt.
  Facebookgrupper er geniale, når man samler folk til vandreture! Jeg er sikker på, du har været en god guide – husker dig stadig fra vores hyggelige tur i Tisvilde Hegn og turen i Jullerup.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s