Jagtweekend.

I forgårs stod den på fasanjagt på en halvø ud mod Lillebælt og i går, søndag, var det tid for årets byjagt.

Byjagten er en tradition helt tilbage fra starten af 1970-erne, hvor en god del af byens jægere går sammen om en fællesjagt rundt i landsbyens marker og hegn, hvor der primært skydes harer og fasankokke. Fasanhøner skyder har vi i årtier fredet her i byen.
Man skiftes til at lægge hus til morgenmad, spisning af medbragt mad samt fællesindkøbt suppe efter jagten og der føres behørig protokol over hændelserne og især begåede dumheder og forbiere.

Vejret i går var noget blandet med frisk til hård vind og enkelte byger af den lidt hårdtslående slags. Harerne var svære at finde, og det blev kun til en enkelt hare i år.
Fasanerne var heller ikke nemme at få på vingerne; men det blev dog til 12 i alt.

Det største i år var egentlig, at vi igen kunne samles på traditionel vis. I fjor var restriktionerne skrappe, og vi måtte dele os i to hold uden på noget tidspunkt at være indendørs og dér få lejlighed til at dyrke den sociale side af jagtsamværet medens overtøjet dryppede af.
Det sociale blev der taget revance for i år.
Da Zini og jeg var på vej mod madpakken fik solen magt og gav georginefloret bag den gamle kostald mulighed for at vise sin pragt endnu en gang. Uden udsigt til nattefrost holder floret forhåbentlig længe endnu:


Familien har på et tidspunkt givet mig sådan en hundekilometertæller-dims til sætte i Zinis halsbånd som kan aflæses på telefonen.
Det bliver til noget på sådan en jagtweekend.
Lørdag tilbagelagde hun 25,1 km og søndag blev det til 34,8 km. Tæt på 60 km på en weekend. Intet under, at hun slapper af i pauserne.

5 tanker om “Jagtweekend.

 1. Donald

  Hvor mange jægere var I om at skyde 12 fasanhøner? Det lyder da som en meget god jagt, synes jeg.
  Det at regnen slår, og vejret er kedeligt, det er så stor en kontrast til sommerdagenes varme og vindstille, men man kan vænne sig til meget og nyde det alligevel. Måske især fordi der så er fællesspisning bagefter!
  En hunde-km-tæller! Det var interessant! 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Vi var 10 jægere som gik i år plus 3 som kørte med rundt grundet helbredet. Vi er en aldersmæssigt blandet flok fra ca. 30 år og op til 83 år.
   De som kørte rundt i området indtog poster med godt udsyn, hvor der dog sjældent kommer vildt for. For dem er deltagelsen så absolut det vigtigste og for os er deres deltagelse lig med gode historier fra tidligere tiders jagter og en signal til os lidt oppe i årene, at man ikke bliver sat af holdet blot fordi man ikke lige er i topform mere.

   Svar
 2. Ellen

  Wow, for en georginepragt! De er jo enormt høje! Mine står nu også relativt pænt endnu, og jeg håber virkelig, at frosten vil være længe om at indfinde sig!
  Hvad bruger I listen over årets kvajestreger til? Falder der en dummebøde i en eller anden form, når jagtsæsonen er slut, og regnskabet gøres op? Det lyder hyggeligt, og jeg kan ikke forestille mig, at I er onde mod hinanden 🙂

  Svar
  1. natural2222 Indlæggets forfatter

   Georginerne har virkelig været gavmilde i år. Mange af de høje er knolde fra en god bekendt. Hun lavede et antal frøplanter fra et par “stjålne” hoveder fra Danfoss på Als.
   De er insektvenlige, rigtblomstrende og generelt særdeles stive i stænglerne. Det er ikke sidste år med de typer.
   Kvejerierne er blot til fælles hyggelig morskab. Vi har ingen bødekasse.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s