Aprils omskiftelighed er i år dokumenteret på månedens første godt og vel to døgn.
Kraftigt snevejr 1. aprils formiddag afløstes af kølig, men smuk aften.
Dagen i går var så en smuk forårsdag med morgenfrost og en eftermiddagstemperatur på hele 9 grader.
Bierne var i fuld aktivitet i forårsblomsterne.
-Og denne morgen er det igen snevejr så hunden blot stak snuden udenfor for igen at smutte op i den lune kurv.
Der er et par nedbørsrige døgn forude. Jorden er stadig våd. Vi er vist henne i næste uge inden forårssåningen kan begynde.
Det er ikke unormalt. 10. april for 39 år siden såede vi første gang her på stedet, og den dato har mere end én gang siden været vores startdato for vårbygsåningen.
For blot to år siden var starten af april helt anderledes:
http://farmer.smartlog.dk/v-rbyg–post1536014
Dit link virker desværre ikke.
Men ellers: Ja, det har allerede været næsten al slags vejr – vi mangler bare varmen, men den kommer i morgen. Håber jeg …
Sært med det link. Jeg har prøvet at fjerne det og sætte det ind igen uden at det hjælper; men trykker jeg på linket inden jeg accepterer redigeringen virker det upåklageligt.
Jeg prøver at lægge linket her i kommentaren for at se om det er muligt hér:
http://farmer.smartlog.dk/v-rbyg–post1536014
Sært. Her i kommentaren ser det ud til at virke.
Meget alsidigt vejr ja…
mandag lå Zorro i solen og nød et genfundet ben (gamle kødben er bare bedst)
I dag var han ikke meget for at skulle ud i haven…. og efter turen sad han ikke som vanlig ved hegnet og så på verden, men var rykket under halvtaget…. det var bare for vådt.
Lidt gode have dage ønskes dog her fra….
Gamle ben er gode for hundene. Det er utroligt, at de tåler det rådne kød og den rådne marv.
De gode have- og markdage kommer. Måske er de lige om hjørnet!
Ja, det var en smuk dag, d.1 April. Aprilsvejr er meget ustadig, hurtigt skiftende. Som børn kaldte vi det “solregn”, når der kom en byge og solen skinnede fra et hul i skyerne mod syd eller vest.
Det vigtigste nu er at lufte tørrer godt. Der er pløjet de fleste steder her i den forløbne uge, og som ikke fagmand kan jeg ikke se, hvad teknikken var – men traktoren kørte med stærk slagside, som om den sank lidt ned i den nye fure til den ene side. Jorden blev helt vendt, og skal måske ligge lidt før man kan så.
Ved påskefrokosten talte min familie om alle de ting, der er ændret til det værre gennem de sidste 50 år, og så ville jeg gerne have lidt positivt med, og fortalte at jeg synes den vigtigste begivenhed i dagliglivet var indførelsen af traktoren – det virkede som en “tanke-provokation” og emneskiftet faldt i god jord 🙂
Og der var hundredevis af måger … det var et flot syn.
Det er da også nogle skønne billeder fra April 2016. Jeg bliver betaget, hver gang jeg ser spirerne i rækker eller “striber”, det er så smukt. Og endnu bedre – med regnbue fra siden.
Når man nu ikke kunne have vinterhvede pga. svamp, så må man jo spørge, om der forsøges fremavlet hvede, som er mere resistent overfor svamp?
Er det tilladt at skyde nogle af gæssene? Jeg synes Elektrikeren sagde at canadagæs smager bedst.
Man kan få tilladelse til at regulere gæs; men næppe senere end medio marts, da gæssenes ynglesæson starter tidligt. Jeg synes ikke, at canadagæs smager bedre end de andre gåsearter; men de er de absolut største.
Fremavl af nye hvedesorter er én lang søgen efter resistens. Men det er svært, for svampene muterer hele tiden, så resistensen falder hurtigt.
Særligt svampene som giver hhv. hvedens gulrust og hvedens brunrust er “dygtige” til at danne nye resistente typer: men også hvedemeldug og hvedens brunplet danner resistente typer efter kort tid.
Det er derfor vigtigt at bruge svampemidler med minimum to virkemekanismer, så det kræver dobbelt resistens for at svampen overlever.