Tillykke Heiko!

Udenfor er det kuling og regn. Det er set før på denne årstid -og efterhånden en del gange i dette efterår.
Vi trænger snart til mere vinterlige vejrforhold.

Andre steder i verden er regn en mangelvare.
Hos Heiko i Namibia har det været tørke i snart to år. Allerede da vi i det tidlige forår besøgte ham var det galt, og så har den ellers stået på 30 graders varme og sol siden da.

Jeg følger vejrudsigt og radar for Windhoek, som ligger ca. 120 km fra farmen, hver morgen. Det var derfor med stor glæde, at jeg i aftes kunne sende en mail med en forsigtig lykønskning.
Forsigtig, for man ved aldrig med regnen i Namibia. Bygerne er som overdimensionerede danske tordenbyger: Voldsomme og ofte stærkt afgrænsede.

Det gjorde derfor dobbelt godt at få dette billede fra foldene overfor gården:

Namibia efter regn

Vi har for år tilbage oplevet at komme til farmen kort tid efter regn. Det er et under.
På mindre end 2 uger dækker de nye spirer hele den svedne overflade.
Der er en vrimmel af blomster og blade fra noget, der før regnen lignede døde pinde. Sommerfugle i millionvis.
Udtørrede flodsenge fyldes på minutter og forvandles til frådende vandmasser, som igen løber ud i ørkenen og forsvinder ned i sandet til vandlommer, som giver mulighed for de små oasers liv i selv de mest tørre tider.
Enhver med mulighed for det, bør booke den første ledige flyplads og opleve et 2 ugers kursus i hvordan liv opstår af det (tilsyneladende) døde.

Vejrudsigten lover mere regn over bushen.
Lad det ske.

 

2 tanker om “Tillykke Heiko!

 1. Ellen

  Hvor er det godt for Heiko …
  Vi har set flere naturudsendelser fra forskellige steder i Afrika, hvor man i tidsforkortede film ser det mirakel der udspiller sig, når der kommer vand,
  En sådan film er lige god og fascinerende hver gang.

  Svar
 2. Donald

  Har lige checket Windhoek på yr.no websitet, som også viser et kort med dyb-blå farve, som viser et bygeområde, men ikke mere end 0.2 mm.

  Dette med at jordens vand-lag fyldes ved sådan en lejlighed er godt og godt hvis de mennesker, som har lavet oaser, har udnyttet den slags, sådan som man har en del steder i mellemøsten, måske især i det gamle Persien, A qanat or kariz is a gently sloping underground channel to transport water from an aquifer or water well to surface for irrigation and drinking, acting as an underground aqueduct. This is an old system of water supply from a deep well with a series of vertical access shafts. The qanats still create a reliable supply of water for human settlements and irrigation in hot, arid, and semi-arid climates, … // Fra Wikipedia.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s